Ore de vizitare: Miercuri - Duminică 09:00 - 17:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 • 25 Aprilie 2018 sub îndrumare doamnei conferențiar universitar Liana Iliu la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu" împreună cu o grupă de studenți au vizitat muzeul fiind interesați si de partea arhitecturală a construcției edificată de arhitectul Iulian Nămescu in anul 1935.

 • „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2021” la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, 11 aprilie 2018

 • „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2021” la muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”.
  Miercuri, 11 aprilie 2018, în cadrul întâlnirii Clubului România – UNESCO, doamna Clementina Timuș (doctor în fizică, membră activă în cadrul: Clubului România – UNESCO, Asociația Femeilor Universitare din România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România) a prezentat o conferință dedicată orașului Timișoara, în contextul alegerii orașului Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Realizând un adevărat itinerar virtual al orașului, prin imagini surprinse în diverse etape, conferențiara a subliniat valorile istorice, culturale, arhitecturale, economice dar și umane ale Timișoarei.
  În final a prezentat modul în care Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană” înființată în 2011 a convins juriul național și internațional să decidă alegerea Timișoarei, care și-a ales drept slogan sintagma: „Luminează orașul prin tine !”

 • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” deschis pentru public - marți, 10 aprilie 2018
  Printre vizitatorii care ne - au trecut pragul s-au numărat și oaspeți din îndepărtatul Regat al Norvegiei.

 • HRISTOS A INVIAT !

 • 31 martie 2018 Eveniment la MUZEU

 • Școala Altfel - Pași spre Artă • Marți, 27 martie 2018, orele 16,00, la muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc întâlnirea lunară a Secției Critică de artă – filiala București.
  Moderator: doamna dr. Doina Mândru.
  Au fost prezentate și comentate de domnul dr. Marian Constantin, următoarele lucrări: catalogul expoziției „București – de la Urbea Patriarhală la Capitala marilor Înfăptuiri” (expoziție organizată la palatul Suțu) și volumul „Pinacoteca București - Repertoriu de Pictură, vol. I” (editat în cadrul Secției de Artă a M.M.B. – Pinacoteca).
  Domnul dr. Victor Simion a prezentat volumele: „Moștenirea Brâncovenească de la Mănăstirea Radu Vodă”, „Capodopere ale Artei Metalelor Prețioase din România. Argintăria de Cult” și „Mic Dicționar de termeni de Artă, Cultură și Civilizație Medievală Românească”, toate în editura Basilica a Patriarhiei Române.
  Doamna Delia Marinescu a prezentat și expoziția „Războiul între mit și artă”, care va fi vernisată pe 5 aprilie 2018 la Palatul Suțu.
  Doamna dr. Mihaela Varga a anunțat desfășurarea sesiunii științifice de istoria artei în luna octombrie 2018 la Palatul Suțu.

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10