Închis în perioada 29 septembrie - 15 octombrie 2021. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

 • Întâlnirea pe luna aprilie a membrilor Clubului România - UNESCO s-a desfășurat la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Conferința susținută de istoricul Nicolae Petrescu - „Dunărea sacră și împărătească” a ajuns la partea a IV-a: Agenda diplomatică dintre cele două războaie mondiale”. Expunerea a fost însoțită de imagini istorice și muzică diversă având ca sursă de inspirație - Dunărea - numită de Napoleon „regele râurilor europene”.

  Vezi mai mult


 • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” situat într-o „oază” de arhitectură neoromânească, pe str. Maria Rosetti nr. 29 a fost vizitat joi, 6 aprilie 2017, de un grup de studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – București, interesați de patrimoniul muzeului dar și de arhitectura clădirii interbelice care adăpostește muzeul, clădire proiectată de arhitectul Iulian Nămescu.

  Vezi mai mult


 • Miercuri, 29 martie 2017 elevi din clasele V –VIII de la Școala Gimnazială Tudor Arghezi – București au vizitat pentru prima oară muzeul nostru, în cadrul programului Școala altfel.
  Plăcut impresionați de obiectele expuse și - au manifestat dorința de a reveni în cadrul unui parteneriat de colaborare.
  Această vizită s-a desfășurat sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Mihaela Dumitru Trancă și Florica Moțoc.

  Vezi mai mult


 • Ședința Secției de critică U.A.P. – Filiala București, marți 28 martie 2017, orele 16, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”

  Teme prezentate:
  - Dezbatere – Bienalele de la Veneția – participări românești
  - Expozițiile: - „Grafica românească în context internațional”
  - „Raw Inttimacy: Connor Tingley & Peter Savic”
  - „Gheorghe Fikl”
  - Prezentarea lucrării „Monahismul Ortodox Românesc – Istorie, Contribuții și Repertorizare”, vol. II apărut în Editura Basilica (2016) precum și Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” cu care a fost onorat Victor Simion pentru „apărarea și slujirea dreptei credințe, în promovarea artei, culturii creștine și spiritualității românești”.

  Vezi mai mult


 • Marți, 14 martie 2017, între orele 9,00 și 12,00 la Muzeul de artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc vizita elevilor claselor I A și I D, de la Școala Centrală – București, când aceștia s-au întâlnit pentru prima dată cu patrimoniul cultural adăpostit de muzeul nostru. Coordonatoare ale acestei activități au fost inimoasele doamne învățătoare Tatiana Diaconu și Cristina Tudor.
  Prin intermediul exponatelor micii vizitatori s-au inițiat în istoria artei românești și a tradițiilor specifice poporului nostru.
  Impresiile lor s-au concretizat în cadrul atelierului de pictură și desen, modele fiind obiectele (picturi, sculpturi, covoare, ceramică etc) care au lăsat o puternică amprentă asupra lor.

  Vezi mai mult


 • Ședința Secției de critică U.A.P. – Filiala București, marți 28 februarie, orele 16, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”

  Teme:
  Dem Demetrescu, muzeul imaginar pentru copii de la 3 la 93 de ani - a prezentat Adrian Buga coordonatorul proiectului

  Expoziția Icônes de l’art moderne. La collection Chtchoukine, la Fondation Louis-Vuitton, Paris - de data aceasta prezentată de doamna Adriana Crainic Botez, critic și istoric de artă
  Moderatori: Doina Mandru și Mihaela Varga

  Vezi mai mult


 • În după amiaza zilei de 8 februarie 2017, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-au întâlnit membrele Clubului România - UNESCO. Tema prezentată de doamna dr. Mihaela Varga s-a referit la participarea naţională la cea de-a VIII-a ediţie a simpozionului „Artă şi Civilizaţie în Spaţiile Monahale Româneşti” (Istanbul, 2016) şi la Congresul European al Cluburilor UNESCO (Minsk, noiembrie 2016).

  Vezi mai mult


 • Marţi 31 ianuarie 2017, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc prima întrunire a Secţiei critică U.A.P. – Filiala Bucureşti pe anul 2017. Moderator a fost doamna Doina Mândru, preşedinta filialei.
  A fost prezentată expoziţia temporară „Artă pentru popor? ” organizată de Muzeul Naţional de Artă al României şi alte expoziţii aflate pe simezele galeriilor de artă în anul 2016.
  Doamna Mihaela Varga, vicepreşedinta filialei a prezentat mişcarea organizaţiei non guvernamentale UNESCO în România şi în Europa.

  Vezi mai mult


 • 2017 cu lumină, iubire, sănatate și bucurii nenumărate,
  să aveți parte de toate cele bune și frumoase.
  Viorel Rău
  Manager,

  Vezi mai mult


 • În aceste momente la Muzeul de Artă Constanța: inaugurarea expoziției “Candoare și lumină – grafică de Vasile Grigore”

  Expoziţia “Candoare și lumină - grafică de Vasile Grigore” este organizată de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” în colaborare cu Muzeul de Artă Constanța și va fi deschisă în perioada 9 decembrie 2016 - 11 ianuarie 2017, la sediul din Bulevardul Tomis nr. 82-84 al Muzeului de Artă Constanța.

  Ideea expoziției a pornit de la mărturiile maestrului. La 20 aprilie 1982, Vasile Grigore nota: “Desenez nu pentru a desena, ci pentru a descifra o mică parte din imaginarul infinit al naturii, alegându-mi, nu știu de ce, din acest infinit imaginar, acele forme cu care eu să pot vorbi, să mă înțeleg cu ele. Apoi le fac culori și nu mai sunt ce au fost, doar ceea ce sunt eu. Iată ce mă cheamă irezistibil – mereu – în fața unei foi albe de hârtie ce așteptă, ca și mine, metamorfoza timpului în linii, forme și culori.”
  Expoziția cuprinde aproximativ 50 lucrări de grafică din patrimoniul Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor și colecţionar și din următoarele colecții particulare: Armand Voicu, Gabriel și Doina Gheorghe, Rodica Matei și alții.

  Expoziția se înscrie în seria de evenimente similare organizate de Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecţionar în parteneriat cu alte organizații, care au drept scop promovarea creației contemporane în rândul publicului interesat de arta contemporană românească. Cel mai recent exemplu din această serie a fost reprezentat de expoziţia “Confesiunile unui poet al culorii – Vasile Grigore”, deschisă în perioada noiembrie 2015 - februarie 2016 în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, organizată în parteneriat cu Muzeul Național Peleș. Acesteia i se adaugă expoziții realizate de Muzeul de Artă Vasile Grigore în parteneriat cu alte instituții cum ar fi Cercul Militar Național - “Culoare, lumină şi echilibru – 80 de ani de la naşterea pictorului Vasile Grigore” – 2015 sau Primăria Sectorului 2 din București - Expoziția “Vasile Grigore” la Galeria Dialog, 2012.
  Cu ocazia acestor expoziţii, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecţionar” aduce pe simeze, pe lângă lucrări cunoscute, şi unele inedite ale maestrului Vasile Grigore precum portretul lui Dimitrie Cristev (colecția MVG), lucrări din colecția Merilena Murariu și din alte colecții particulare.

  Colaborarea dintre Muzeul de Artă Constanța și Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” va prilejui și alte evenimente conexe expoziţiei cum ar fi, în luna ianuarie 2017, organizarea unei întâlniri pentru a omagia memoria maestrului Vasile Grigore. La vernisajul din ziua de 9 decembrie 2016, ora 17 sunt invitate personalităţi din mediul muzeal şi artistic (artiști plastici, critici de artă și alte personalități).

  Vasile Grigore (1935-2012) a fost un apreciat pictor, desenator și profesor universitar, fondator al Muzeului de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar” (2004). Iată cum se raportează la această inițiativă Armand Voicu, cunoscut colecționar al operei artistului, în catalogul care va fi realizat pentru acest eveniment: ”Această expoziție ne propune să-l redescoperim pe desenatorul Vasile Grigore, să ne cucerească virtuozitatea desenului său. L-am cunoscut pe Vasile Grigore în ultimii şapte ani de viaţă; am stabilit spontan o relaţie de afecţiune; (…) De pictura lui Vasile Grigore te îndragostești la prima vedere; te cucerește, îți umple sufletul de culoare, de lumină, optimism, bucurie. Mie așa mi s-a întâmplat și sunt convins că nu sunt singurul.”

  Organizatorii evenimentului sunt Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecţionar” și Muzeul de Artă Constanța, sub patronajul Ministerului Culturii.

  Vezi mai mult


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37