Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

  • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a găzduit pe 25 martie 2014, de la orele 16,00, întâlnirea lunară organizată de Biroul de critică al Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Bucureşti.
    Ca întotdeauna moderator a fost doamna Aurelia Mocanu, critic de artă şi preşedinta filialei. Principalul subiect al întâlnirii a fost prezentarea volumului Snapshot Romania. Contemporary Artists from Romania, publicat de Fabrica şi Fundaţia Benetton, o „fotografie de grup” a artei contemporane româneşti actuale, totalizând 147 de artişti români care au lucrat pe un suport insolit: o pânză miniaturală de 10x12 cm. Lucrările sunt parte a colecţiei Imago Mundi, iar prima expoziţie va avea loc în următoarele luni la Bucureşti.
    Despre volumul Snapshot Romania şi despre colecţia Imago Mundi au vorbit: Claudio Scorretti (galerist, curator şi art advisor, curator al colecţiei Snapshot) şi Irina Ungureanu coordonatoarea proiectului.

    Vezi mai mult


  • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” în parteneriat cu Asociaţia Da’ De Ce a continuat programul Kamishibai La poveşti să spunem: „ Hai !”.
    În zilele de 22 şi 23 februarie, 2 şi 3 martie 2014 s-au desfăşurat atelierele de poveste, de ilustraţie şi de interpretare, ateliere care au antrenat atât copiii cât şi pe părinţii acestora care s-au prins în jocul aceastei tehnici de educaţie nonformală.

    Vezi mai mult


  • Marţi, 25 februarie 2014, începând cu orele 16,00, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc întrunirea lunară a Secţiei de critică a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bucureşti.
    Moderator a fost ca de obicei d-na dr. Aurelia Mocanu – critic de artă, preşedinta filialei.
    Doamna Magda Cârneci a prezentat ultimul număr al revistei Arta, greutăţile şi modul în care au fost rezolvate mare parte din ele.
    S-a trecut calendarul expoziţiilor din sălile UAP pe 2013 şi s-au prezentat noile spaţii expoziţionale disponibile solicitându-se programul expoziţional pe 2014.

    Vezi mai mult


  • În zilele de 19, 20 şi 21 februarie Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a fost cel ales de Şcoala Gimnazială Genesis, cu clasele pregătitoare - VIII – Străuleşti pentru continuarea Programului „Un muzeu pe lună”.
    Prin acest program copiii au fost invitaţi să descopere universul fascinant al al operelor de artă plastică prezente în muzeu.
    După vizitele ghidate copiii au participat la workshop-uri care au presupus exerciţii vizual-plastice, având ca scop dezvoltarea creativităţii şi a jocului, şi nu în ultimul rând, descoperirea unor tehnici de lucru diferite, specifice artei.
    Coordonatorii acestui program au fost: Mirela Pascaru – profesor pentru învăţământul primar şi Petre Ghergu – profesor de educaţie plastică (coordonator al workshop-urilor).

    Vezi mai mult


  • Sambata 25 ianuarie 2014 a avut loc cea de a doua sesiune din cadrul atelierelor de teatru Kamishibai pentru cu copii de la 4 la 10 ani la Muzeul Vasile Grigore

    Vezi mai mult


  • Intalnirea membrilor Sectiei de critica a U A P
    Prezentarea profesionala a catorva candidati pentru afiliere la sectia de critica a U.A.P. 2014:
    Mihaela Proca, Monica Lotreanu, Magda Predescu.
    Presedintele U.A.P., Petru Lucaci a detaliat problemele, realizarile si proiectele Uniunii.
    Madalina Mirea a oferit volumul de corespondenta ,, Radu Bogdan”.

    Vezi mai mult


  • Tehnica Kamishibai sau “teatrul japonez de hârtie” este o formă de a le povesti copiilor cu ajutorul unui set de ilustrații introduse și derulate într-o mică scenă de lemn. Aceasta își are originea în Japonia secolului al XII-lea, dar a fost reluată recent în instituțiile de educație formală și non-formală din Europa.
    Proiectul gandit de Asociația De dragul artei își propune introducerea, pentru prima dată în Romania, a kamishibai-ului, ca metodă de educație recomandată școlilor, în mod special învățătorilor.

    Vezi mai mult


  • Sarbatori Fericite, sanatate, bucurii si impliniri. La Multi Ani 2014!

    Vezi mai mult


  • In cadru activitatilor extracurriculare, elevii isi dezvolta creativitatea,abilitatea de a rezolva diferite situatii si de a se distra invatand....
    Miercuri 16 octombrie un grup de 15 elevi de la Scoala Gimnaziala Luceafarul insotiti de prof. Bota Claudia si prof. Chinta Alexandru au vizitat muzeul unde au descoperit noi valente ale artei romanesti, europene, orientale si extrem orientale !

    Vezi mai mult


  • Miercuri 9 octombrie 2013, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a găzduit un atelier de creaţie pentru copiii cu vârsta între 4 şi 6 ani. Parteneri au fost Global Mindscape şi Grădiniţa King George I. Cei 21 de „viitori artişti” au vizitat muzeul şi inspiraţi de culorile picturilor şi motivele decorative populare au colorat cu pensula punguţele din etamină
    (pentru păstrarea lucrurilor mărunte), apoi cu ajutorul creioanelor au completat cu culori potrivite file cu desene (după o lucrare grafică din patrimoniul muzeului).
    Toate acestea s-au desfăşurat sub atenta îndrumare a Ozanei Niţulescu secondată de educatoarele Mihaela Cingu şi Raluca Şuba.

    Vezi mai mult