Ore de vizitare: Miercuri - Duminică 09:00 - 17:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 • Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 17,00, la
  Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”
  s-au întrunit membrii Clubului România – UNESCO.
  Doamna Sofia Șincan a susținut tema: „Mușatinii” – primul serial de teatru TV și istoria lui (I).
  Moderator a fost doamna dr. Elena Preda – președinta Clubului România – UNESCO


 • Sub egida Institutului Cultural Român și a Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a început seria de concerte de cameră cu absolvenții Programului # ADMUSICAM # 1 PRELUDE organizate de doamna Irina Iacob, coordonatoare de programe la Institutul Cultural Român.
  Au fost incluse lucrări de Bach, Beethoven, Mozart, Hoffmeister și alții.
  Interpreți: Ioana Dobrovicescu – vioară, Alexandru Spânu – violă, Mihaela Marin – violoncel, Diana Elenescu – flaut.


 • Miercuri, 15 noiembrie 2017, orele 17,00 la sediul Muzeului de Artă
  „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc întâlnirea Clubului România – UNESCO.
  Tema: „Figura umană în mozaicul bizantin (I)”.
  Doamna dr. Elena Preda, președinte al Clubului România – UNESCO a prezentat împreună cu doamna ing. Valeria Grigoraș prima parte a temei - Tranziția de la arta imperială romană la arta bizantină: Epoca de Aur a Împăratului Iustinian: 527 en – 565 en.
  Subiectul expus a beneficiat de un bogat material ilustrativ.

 • Asociația Pași spre Artă a continuat seria întâlnirilor organizate la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, orele 10,30 s-au dezbătut subiecte legate de viața și opera pictorilor Alexandru Ciucurencu și Corneliu Baba.
  A fost prezentat și un film documentar despre viața și opera sculptorului Ion Irimescu.
  Moderator doamna Irina Anca Zarinschi.

 • Domnișoara Cristina – Mariana Cojocaru, critic de artă, curatorul expoziției „Geta Brătescu - Apariții”, care a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția – 2017 a analizat și comentat lucrările premiate la Bienală. Prin imagini a redat desfășurarea întregului eveniment, în cadrul ședinței lunare a Secției Critică UAP – Filiala București, marți, 24 octombrie 2017, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”.
  Moderator a fost doamna Doina Mândru, critic de artă – președinta filialei, care a făcut și o serie de comunicări legate de activitatea organizatorică a Secției critică – Filiala București.

 • Miercuri, 4 octombrie, orele 16, la Muzeul de Artă "Vasile Grigore – pictor și colecționar", a avut loc întâlnirea lunară a Clubului România - UNESCO, ocazie cu care doamna Mihaela Varga, istoric și critic de artă a prezentat "Ravena și monumentele ei din patrimoniul UNESCO". Cele șapte monumente prezentate sunt decorate cu mozaicuri realizate în secolele V și VI.

 • Membrii Clubului Seniorilor „Codrii Neamțului” coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 au vizitat Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Activitatea se încadrează pe linia programelor cu teme culturale destinate persoanelor de vârsta a treia. Coordonarea a fost asigurată de doamna Ana Zgondea.

 • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a găzduit, marți 26 septembrie 2017, întrunirea lunară a Secției critică U.A.P. – filiala București. Tema propusă: DOCUMENTA 14: Daybook, Athena, 8 aprilie – Kassel, 17 septembrie 2017. Doamna Doina Mândru, președinta filialei a prezentat evenimentele care au reușit să atragă un număr impresionant de vizitatori.

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10