#Masuri COVID-19 Ore de vizitare: Miercuri - Duminică 09:00 - 17:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

 • Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar a organizat un eveniment special cu ocazia celei de-a 13-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor (20/21 mai 2017, orele 17.00-02.00)
  Vizitatorii au fost invitați să descopere colecția pictorului Vasile Grigore, precum și expozițiile temporare Flori de colecție și GENEZA cu Luminița GLIGA – pictură și Ana RUS – sculptură, organizată la Galeria de Artă Anexa 29. Tinerii vizitatori au fost invitați să participe la prezentări ale colecției, la Treasure-hunt (concurs cu premii) și la inițiativa Selfie la Muzeu.

 • Noaptea Muzeelor

  2 -Treasure-hunt: concurs în cadrul căruia se vor acorda premii constând în albume de artă și alte premii surpriză.
  3 - Selfie la Muzeu: vizitatorii pot realiza fotografii care pot fi printate (în măsura posibilitatilor) și expuse la Galeria Anexa 29. Toate imaginile vor fi distribuite ulterior pe pagina de facebook a Muzeului.
  4 - Ghidaj asigurat de muzeografi și voluntari.
  5 – Bilete personalizate, numerotate

  6 – GENEZA – Epoziție temporară la Galeria Anexa 29 :
  Luminița GLIGA – pictură
  Ana RUS – sculptură

 • Noaptea Muzeelor - Flori de colecție
  Program de vizitare la Noaptea Muzeelor:

  sâmbătă 20 mai 2017 orele 18,00
  duminica 21 mai 2017 orele 02,00

  Acces: gratuit

  Flori de colecție - 25 de lucrări din colecția Muzeului de Artă Vasile GrigoreTheodor Pallady, Rudolf Schweitzer–Cumpăna, Dumitru Ghiață, Ion Musceleanu, Alexandru Ciucurencu , Ion Popescu – Negreni, Gheorghe Vânătoru, Traian Brădean, Aurel Nedel, Vasile Grigore,
  :

 • La sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, din str. Maria Rosetti, nr. 29, sector 2, miercuri, 3 mai 2017, orele 17,00 a avut loc întâlnirea Clubului România - UNESCO.
  În cadrul manifestării a conferențiat istoricul Nicolae Petrescu despre „Dunărea sacră și împărătească – tradiții și inspirații artistice”.
  Conferința a fost însoțită de imagini și fond muzical tematic.
  Cu această ocazie au fost prezentate volumele: Mihail Diaconescu „Icoane din trecut și de azi – Portrete, evocări, mărturii” și Aurel V. David „Națiunea în stare de veghe – note și comentarii sociologice la romanul Marii Uniri”, ambele apărute în anul 2017, la editura Magic Print.

 • La Muzeul de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar”, marți, 25 aprilie 2017, orele 16,00 s-au întâlnit membrii Secției Critică a U.A.P. București. Temele dezbătute:
  - Ana Maria Negoiță „Artiști și galerii din Republica Africa de Sud.
  - Mihai Plămădeală „Activitatea desfășurată în colaborare cu I.C.R. - Beijing” (concerte, expoziție și conferințe).
  Moderatoare: doamnele Doina Mândru și Mihaela Varga.

 • Întâlnirea pe luna aprilie a membrilor Clubului România - UNESCO s-a desfășurat la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Conferința susținută de istoricul Nicolae Petrescu - „Dunărea sacră și împărătească” a ajuns la partea a IV-a: Agenda diplomatică dintre cele două războaie mondiale”. Expunerea a fost însoțită de imagini istorice și muzică diversă având ca sursă de inspirație - Dunărea - numită de Napoleon „regele râurilor europene”.

 • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” situat într-o „oază” de arhitectură neoromânească, pe str. Maria Rosetti nr. 29 a fost vizitat joi, 6 aprilie 2017, de un grup de studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – București, interesați de patrimoniul muzeului dar și de arhitectura clădirii interbelice care adăpostește muzeul, clădire proiectată de arhitectul Iulian Nămescu.

 • Miercuri, 29 martie 2017 elevi din clasele V –VIII de la Școala Gimnazială Tudor Arghezi – București au vizitat pentru prima oară muzeul nostru, în cadrul programului Școala altfel.
  Plăcut impresionați de obiectele expuse și - au manifestat dorința de a reveni în cadrul unui parteneriat de colaborare.
  Această vizită s-a desfășurat sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Mihaela Dumitru Trancă și Florica Moțoc.

 • Ședința Secției de critică U.A.P. – Filiala București, marți 28 martie 2017, orele 16, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”

  Teme prezentate:
  - Dezbatere – Bienalele de la Veneția – participări românești
  - Expozițiile: - „Grafica românească în context internațional”
  - „Raw Inttimacy: Connor Tingley & Peter Savic”
  - „Gheorghe Fikl”
  - Prezentarea lucrării „Monahismul Ortodox Românesc – Istorie, Contribuții și Repertorizare”, vol. II apărut în Editura Basilica (2016) precum și Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” cu care a fost onorat Victor Simion pentru „apărarea și slujirea dreptei credințe, în promovarea artei, culturii creștine și spiritualității românești”.

 • Marți, 14 martie 2017, între orele 9,00 și 12,00 la Muzeul de artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc vizita elevilor claselor I A și I D, de la Școala Centrală – București, când aceștia s-au întâlnit pentru prima dată cu patrimoniul cultural adăpostit de muzeul nostru. Coordonatoare ale acestei activități au fost inimoasele doamne învățătoare Tatiana Diaconu și Cristina Tudor.
  Prin intermediul exponatelor micii vizitatori s-au inițiat în istoria artei românești și a tradițiilor specifice poporului nostru.
  Impresiile lor s-au concretizat în cadrul atelierului de pictură și desen, modele fiind obiectele (picturi, sculpturi, covoare, ceramică etc) care au lăsat o puternică amprentă asupra lor.

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29