Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


 • Şedinţa Secţiei de Critică

  Joi 3 septembrie 2020 la Muzeul de Artă Vasile Grigore a avut loc
  şedinţa Biroului Secţiei de Critică a Uniunii Artiştilor Plastici.
  Tema întâlnirii acordrea îndemnizaţiei de merit şi primirea de noi
  membri.
  Doamna Adriana Crainic Botez ne-a regalat cu amintiri din timpul bursei de la Paris din 1969, cred, când a avut privilegiul să-i audieze pe René Huyghe, Pierre Francastel şi Claude Lévi-Strauss.

  Vezi mai mult


 • Dragi prieteni, vă prezentăm astăzi „Ceainic alb, gălbenele și carte”, o pictură realizată de Ion Popescu Negreni, profesor al maestrului Vasile Grigore, despre care am mai discutat într-o postare anterioară.
  Pentru maestrul Vasile Grigore nu era importantă doar valoarea lucrărilor colecționate, ci și armonia dintre acestea. Iată ce povestea Vasile Grigore în 2003: „Pe pereții unui apartament cu trei camere și hol am expus lucrările pe trei rânduri. Acestea dialogau între ele cu o simpatie discretă. Când plecam de acasă la facultate sau la atelier, înainte să încui ușile, spuneam: Vă las cu bine și să vorbiți în șoaptă despre viața voastră intimă”.
  #MuseumsAndChill

  Vezi mai mult


 • Dragi prieteni, #StamAcasa și vă prezentăm astăzi un peisaj de case la Paris, semnat de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, aflat în Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar.
  Maestrul Vasile Grigore ne povestea, în același an 2003, despre modul în care și-a alcătuit colecția: „Începusem să colecționez Artă și în scurt timp am primit de la profesorul meu Rudolf Schweitzer-Cumpăna un desen în creion și o acuarelă înfățișând „Case din Paris”. Primele inițieri în Artă de la el le-am primit. Mergeam la el acasă, în Floreasca, astăzi muzeul ce-i poartă numele. ”
  Vă prezentăm, de asemenea, studiul „Cal cu căruță”, care cuprinde și următoarea dedicație din partea lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna: „Lui Vasile Grigore. Cu dragoste celui mai talentat student al meu.”
  Dragi prieteni, până vom putea călători din nou, vă invităm la Paris prin intermediul imaginației, prin acest peisaj în acuarelă al artistului Rudolf Schweitzer-Cumpăna.
  #MuseumsAndChill

  Vezi mai mult


 • Dragi prieteni, #StamAcasa și vă prezentăm astăzi un peisaj din Amsterdam semnat de Jean Al. Steriadi, aflat în Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar.
  Maestrul Vasile Grigore ne povestea, în anul 2003, despre modul în care a achiziționat această lucrare: „Nu o dată am fost invitat de unii colecționari care, din motive personale, mai vindeau câte o lucrare frumoasă și importantă. Așa am cumpărat „Peisaj din Amsterdam” în sepia, de Jean Al. Steriadi, o broderie de linii, „Portretul lui Ștefan Luchian”, litografie, și portretul colecționarului de artă Krikor Zambaccian – tot litografie”.
  Dragi prieteni, până vom putea călători din nou, vă invităm la Amsterdam prin intermediul imaginației, prin acest admirabil și delicat peisaj al artistului Jean Al. Steriadi.
  #MuseumsAndChill

  Vezi mai mult


 • Dragi prieteni, #StamAcasa și vă prezentăm astăzi un expresiv „Portret de femeie” realizat de Ion Irimescu, aflat în Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar. Iată ce nota maestrul Vasile Grigore despre Ion Irimescu: „Mă mândresc cu un număr însemnat de lucrări de bronz ale marelui sculptor și profesor Ion Irimescu. Ușa de la atelierul din Pangratty era întredeschisă, maestrul așteptându-mă să vin. Îi dăruiam câte un tablou cu flori sau vreun nud de femeie și, când plecam împreună spre casa lui, îmi oferea, uneori, câte o lucrare.
  Acea zi era pentru mine o mare sărbătoare.”
  #MuseumsAndChill

  Vezi mai mult


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30