#Masuri COVID-19 Ore de vizitare in timpul starii de alerta: Luni - Vineri 11:00 - 16:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

 • Caravana functioneaza si duminica...

 • Sesiunea de Toamna...prima zi

 • Caravana Muzeelor a venit azi si va fi si maine la noi. Va pregatim o surpriza placuta.

 • Ai între 16 și 20 de ani? Îți plac provocările? Dacă da, vino voluntar! Unde?

  Voluntar în cadrul proiectului Patrimoniu – o scenă pentru tineri. Vino să participi în mod creativ la proiectarea și desfășurarea unei piese de teatru bazată pe patrimoniul Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar.
  Atribuții și responsabilități
  - participarea la atelierul de lucru În spatele vitrinelor (17 - 19 septembrie) în cadrul căruia voluntarii se vor familiariza cu Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, cu colecțiile pe care le deține și cu activitatea sa.
  - participarea la o sesiune de brainstorming Un obiect - vedetă având ca scop alegerea obiectului/obiectelor care vor sta la baza scenariului piesei de teatru (25 septembrie)
  - participarea la workshopul Ce povești spune patrimoniul? în cadrul căruia se va realizare scenariului care va sta la baza piesei de teatru (8 – 14 octombrie)
  - promovarea pieselor de teatru (19 – 31 octombrie)
  - participarea la repetițiile pieselor de teatru și la cele 2 reprezentații (1 – 15 noiembrie)
  Beneficii
  - participarea la un proiect cultural inedit
  - contribuirea la realizarea unei piese de teatru unicat, bazată pe obiecte cu o valoare culturală specială și un istoric deosebit
  - cunoașterea activității specifice muzeelor și a muncii de muzeograf
  - accesul la informații culturale și posibilitatea acumulării unor cunoștințe noi
  - dezvoltarea unor abilități precum: creativitatea, cooperarea în cadrul unei echipe eterogene, comunicarea.
  Dosar candidatură
  - scrisoare de motivație
  - CV
  - data până la care se poate trimite în format electronic dosarul: 16 septembrie 2012
  Persoană de contact
  Viorel Rău
  viorelrau@yahoo.com

 • Vineri 6 iulie 2012 am primit cu bucurie vizita unui grup de copii de la Centrul misionar Sf. Nicolae de pe langa biserica Jilava condusi de domnisoara Raluca Baloiu

 • Tinerii participanti la proiectul “Back to basics- the rebirth of culture”, finanţat prin programul european Youth in Action in vizita la Muzeul de Arta Vasile Grigore

 • Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar” , programul Youth in Action şi 24 de tineri entuziaşti
  - împreună în sprijinul culturii

  În perioada 24 aprilie- 02 mai 2012, în oraşele Bucureşti şi Sibiu, 24 de tineri cu naţionalităţi diferite alături de Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar” lucrează împreună pentru renaşterea culturii.
  Participanţii implicaţi activ în proiectul “Back to basics- the rebirth of culture”, finanţat prin programul european Youth in Action au vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani şi provin din Italia, Romania, Spania si Turcia. Tinerii voluntari s-au arătat deosebit de interesaţi să lucreze pentru acestă cauză comună, cea de a creşte interesul altor tineri de vârsta lor în ceea ce priveşte cultura şi arta.
  Cei 24 de tineri vor avea ca primă activitate o vizită la sediul Muzeului Vasile Grigore- pictor şi colecţîonar, instituţia fără de care acest proiect nu ar fi avut loc, ce se va desfăşura pe data de 25 aprilie, între orele 10:30- 11:30.
  Timp de 8 zile, aceştia vor desfăşura activităţi bazate pe educaţia nonformală cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea interculturală si de a îşi îmbogăţi orizontul cultural. Mai specific de atat, tinerii participanţi vor desfăşura workshopuri, seminarii şi vor vizita cele mai importante locuri si monumente din Bucureşti şi Sibiu.
  Proiectul are ca sprijin Uniunea Europeana prin intermediul programului Youth in Action şi Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar”, reprezentantul legal al celor 6 tineri români care fac parte din echipa gazdă.

 • Programul Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor si colecţionar

  în săptămâna 04 – 06 aprilie 2012 ,,Scoala altfel’’

  Programul ,,Scoala altfel’’ initiat si organizat pentru prima data in acest an scolar de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului si Sportului se va desfasura in saptamana 2-6 aprilie 2012. Acest eveniment se bucura de sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, instituţiilor culturale si stiintifice.

  Muzeul de Arta Vasile Grigore- pictor si colectionar va derula o serie de activitati in aceasta perioada din care amintim:

  - Conferintele sustinute de

  Ruxanda Beldiman, cercetator, doctor in arte vizuale: Theodor Pallady in colectii bucurestene

  Anda Cruceanu: Istoria Filmului – Fundatia Calea Victoriei

  drd Mario Barangea : Povesti din lumea alchimistilor Fundatia Calea Victoriei

  pentru elevii Scolii generale nr.88, Scolii generale Silvestru nr.23,Scoala generala Luceafarul si elevii Liceului Mihai Viteazul Bucuresti si ai Liceului Teoretic C.A. Rosetti.

 • Joi 29 Martie 2012 ora 10 la Biserca Sf. Gheorghe din Calea Grivitei va avea loc slujba de pomenire la 40 de zile a pictorului Vasile Grigore.

 • Marti 13 martie 2012 a avut loc intalnirea membrilor Sectiei de Critica a UAP A fost evocata personalitatea reputatului critic de arta Radu Bogdan

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29