#Masuri COVID-19 Ore de vizitare in timpul starii de alerta: Luni - Vineri 11:00 - 16:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

 • Tehnica Kamishibai sau “teatrul japonez de hârtie” este o formă de a le povesti copiilor cu ajutorul unui set de ilustrații introduse și derulate într-o mică scenă de lemn. Aceasta își are originea în Japonia secolului al XII-lea, dar a fost reluată recent în instituțiile de educație formală și non-formală din Europa.
  Proiectul gandit de Asociația De dragul artei își propune introducerea, pentru prima dată în Romania, a kamishibai-ului, ca metodă de educație recomandată școlilor, în mod special învățătorilor.

  Vezi mai mult


 • Sarbatori Fericite, sanatate, bucurii si impliniri. La Multi Ani 2014!

  Vezi mai mult


 • In cadru activitatilor extracurriculare, elevii isi dezvolta creativitatea,abilitatea de a rezolva diferite situatii si de a se distra invatand....
  Miercuri 16 octombrie un grup de 15 elevi de la Scoala Gimnaziala Luceafarul insotiti de prof. Bota Claudia si prof. Chinta Alexandru au vizitat muzeul unde au descoperit noi valente ale artei romanesti, europene, orientale si extrem orientale !

  Vezi mai mult


 • Miercuri 9 octombrie 2013, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a găzduit un atelier de creaţie pentru copiii cu vârsta între 4 şi 6 ani. Parteneri au fost Global Mindscape şi Grădiniţa King George I. Cei 21 de „viitori artişti” au vizitat muzeul şi inspiraţi de culorile picturilor şi motivele decorative populare au colorat cu pensula punguţele din etamină
  (pentru păstrarea lucrurilor mărunte), apoi cu ajutorul creioanelor au completat cu culori potrivite file cu desene (după o lucrare grafică din patrimoniul muzeului).
  Toate acestea s-au desfăşurat sub atenta îndrumare a Ozanei Niţulescu secondată de educatoarele Mihaela Cingu şi Raluca Şuba.

  Vezi mai mult


 • Succes tuturor elevilor mici sau mari care vor porni maine spre scoala. Tot asa au pornit si copiii familiei Grigore la scoala acum aproape 8 decenii.

  Vezi mai mult


 • De curand am primit vizita unui bun prieten si coleg de liceu al pictorului Vasile Grigore, prilej de depanare a amintirilor.

  Vezi mai mult


 • În lunile august şi septembrie 2013 Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a beneficiat de sprijinul unor voluntari pasionaţi de artă şi de istoria artei - elevi ai Colegiului Naţional „Sfântul Sava”, Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” şi studenţi ai Facultăţii de Limbi Străine Bucureşti.
  Tinerii voluntari au continuat acţiunea de evidenţă computerizată a donaţiei de carte a pictorului şi profesorului Vasile Grigore precum şi traducerea etichetelor în limba engleză.

  Vezi mai mult


 • Pictorul şi profesorul Vasile Grigore şi-a început activitatea de colecţionar prin achizitionarea câtorva obiecte legate de religia creştină: o icoana pe sticlă şi câteva ouă încondeiate in timpul unei excursii de studii la Sibiu. Încet, încet, cu multă răbdare şi facand economii din bursa si mai târziu din banii câştigaţi din vânzarea tablourilor sale a continuat această activitate benefică prin care colecţiile sale
  s-au extins.

  Mărturisea pictorul: „Visam cu ochii deschişi, în dorinţa de a-mi cumpăra şi eu Artă. Prima achiziţie am făcut-o într-o zi de Paşti, la Sălişte, unde cu banii din bursă am cumpărat o icoană pictată pe sticlă reprezentându-l pe Sfântul Gheorghe”.

  Treptat, treptat colecţia de icoane s-a îmbogăţit, celor pictate pe sticlă adăugându-se cele pictate pe lemn.
  Ne vom opri asupra unei icoane pictată pe sticlă „Adormirea Maicii Domnului” expusă în sala de etnografie a muzeului. Ca datare se înscrie în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.stabilita dupa piese similare cu datare certa.
  Icoana provine din Transilvania, Ţara Oltului fiind realizată într-un atelier rural. Este pictată pe glajă, după izvod folosindu-se culori tempera, soluţii de fixare şi foiţă de aur. Rama este realizată prin tăiere, cioplire, fasonare, îmbinări cu pene şi cuie de lemn.
  Tema aceasta a „Adormirii Maicii Domnului” mai apare şi in alte icoane prăznicar aflate în patrimoniul muzeului
  Vă invităm să admiraţi aceste piese la sediul nostru din Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, de miercuri până duminică, între orele 9 – 17.

  Vezi mai mult


 • Caravana Muzeelor si-a continuat traseul de vacanta oprindu-se in zilele de 24, 25 si 26 iulie 2013 la Muzeul de Arta ,,Vasile Grigore – pictor si colectionar”. Educatori culturali ai Caravanei au fost prin rotatie Mihaela Murgoci si Angelica Iacob.

  Vezi mai mult


 • Miercuri, 17 iulie 2013, After School Cei Trei Muschetari a susţinut două
  workshop-uri cu tema „ Vasile Grigore şi secretele unei colecţii”, în cadrul
  Programului „25 iunie – 13 septembrie 2013” - 59 de zile de VACANŢĂ de VARĂ”.
  Atelierele s-au desfăşurat la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – Pictor şi colecţionar” din str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti fiind coordonate de doamnele profesoare Corina Tucă, Melania Amăriuţi şi Luiza Dascălu.

  Vezi mai mult


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36