Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

  • Caravana Muzeelor a poposit pentru o ,,Săptămână a picturii” la Muzeul de Artă Vasile Grigore - Pictor și colecționar între 3 și 7 noiembrie 2014. Rezultatele strădaniei celor mici le puteți deduce singuri din imaginile prezentate.

    Vezi mai mult


  • Va invitam la Saptamana picturii, care se va desfasura in salile primitoare ale Muzeului de Arta Vasile Grigore - pictor si colectionar!

    Vezi mai mult


  • Miercuri, 29 octombrie 2014, muzeografii care parcurg modulul 2 al cursului Bazele Muzeologiei (activitate coordonată de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală) în colaborare cu Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-au întâlnit la sediul muzeului unde a avut loc o vizită, urmată de o discuție profesională referitoare la modul în care se poate desfășura o activitate culturală eficientă în contemporaneitate.

    Vezi mai mult


  • După o bine meritată vacanţă, Secţia Critică – Filiala Bucureşti a U.A.P. s-a întrunit marţi, 30 septembrie 2014 pentru a evoca personalitatea lui Dan Hăulică (7 februarie 1932 Iaşi – 17 august 2014 Bucureşti) – eseist literar, critic de artă, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Române.
    Moderator a fost ca de obicei doamna Aurelia Mocanu – critic de artă.
    Din prezidiu au făcut parte doamnele Ruxandra Garofeanu, Doina Mândru şi domnul Adrian-Silvan Ionescu.
    Au povestit despre Dan Hăulică realizatoarea de emisiuni doamna Teodora Stanciu, care a colaborat cu Dan Hăulică din anul 1968, doamna Doina Mândru care i-a fost studentă, doamna Ariadna Nicodim, doamna Dorana Coşoveanu, Eugenia Antonescu, Liana Tugearu și nu în ultimul rând doamna Ruxandra Garofeanu.

    Vezi mai mult


  • Proiectul “Vara la muzeu” iniţiat de Şcoala de Vară sub îndrumarea doamnei profesor Daniela Niculescu a poposit la Muzeul de Artă „Vasile Grigore pictor şi colecţionar”. Cursanţii au vizitat muzeul, au discutat despre proiectele viitoare ale acestui lăcaş de cultură şi şi-au exprimat dorinţa de a participa şi ei la activităţile muzeului. Mulţi s-au înscris pe lista de voluntari. Au propus o viitoare întâlnire (care se va stabili în funcţie de timpul lor liber) când vor veni cu propuneri de teme concrete legate de preocupările tinerei generaţii.

    Vezi mai mult


  • Atelierele au fost finalizate cu o expozitie ad hoc la galeria Anexa 29 in ziua de 18 iulie 2014..
    Emotiile micilor creatori au fost dublate si de prezenta postului de televiziune Royal TV

    Vezi mai mult


  • Caravana Muzeelor la a treia ediţie


    Aflată la a treia ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Astfel, zece muzee și organizații culturale vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică coordonate de Global Mindscape şi realizate în parteneriat cu muzeele.

    Urcați copiii în Caravana Muzeelor în perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).
    Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

    În luna iulie, atelierele se desfășoară astfel:
    Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)
    Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
    Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor)
    Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

    Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
    Copiii au ocazia să descopere obiectele interesante și diverse găzduite de muzeu și să realizeze propriile lucrări chiar în spațiul de expunere.
    Miercuri, 16 iulie, ora 10.00 – Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier experimentăm pictura pe lemn în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului
    Joi, 17 iulie, ora 10.00 – Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm cu acrilic pe pânză și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră
    Vineri, 18 iulie, ora 10.00 – Vasile Grigore și tradiția românească: ne oprim asupra obiectelor de artă tradițională din colecția artistului și decorăm o trăistuță: învățăm să realizăm o bordură cusută, apoi pictăm motive decorative pe câmpul central
    Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
    Adresa: Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti
    Informatii privind participarea precum si programarea se vor face pe adresa de e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).
    Atelierele Vasile Grigore și secretele unei colecții sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar

    Vezi mai mult


  • Clubul European din cadrul Liceului Teoretic „C.A.ROSETTI” coordonat de doamna profesoară Monica Ancuța, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, a organizat concursul, la nivel municipal, cu tema: „POEZIA EMINESCIANĂ TRANSPUSĂ ÎN IMAGINE ȘI CULOARE”.
    La acest concurs prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la dispariția poetului Mihai Eminescu – 15 iunie 1889, au fost invitați să participe profesorii împreună cu elevii talentați și iubitori de poezie.
    Concursul s-a finalizat la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, în ziua de 18 iunie 2014, orele 16,00 prin vernisajul unei expoziții de desene la care au răspuns prezent alături de Liceul Teoretic „C.A.Rosetti” și Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala Centrală, Colegiul Tehnic „Traian”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, Școala Gimnazială nr. 56 „Jose Marti”, Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi”.

    Vezi mai mult


  • Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului – 1 iunie 2014, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a fost gazda unui atelier de creativitate coordonat de doamna profesor de educație plastică Mihaela Trancă.
    Au participat: Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi”, Şcoala Generală nr. 56 „Jose Marti” şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu” din Galaţi.
    Expoziţia „Mâţe din cartierul meu” a pictoriței Marilena Murariu deschisă în Galeria de artă „Anexa 29” precum şi un scurt film „documentar” despre o mâţă cu pisoi au constituit sursa de inspiraţie pentru tinerii creatori.
    Logistica a fost asigurată de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”, care a realizat o expoziţie ad hoc, iar eforturile micilor artiști au fost răsplătite cu felicitări, diplome şi dulciuri.

    Vezi mai mult


  • Marţi 27 mai 2014, la orele 16,00 la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-a desfăşurat întâlnirea lunară organizată de Secția de critică a Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Bucureşti.
    Tema pusa în discuţie de doamna Aurelia Mocanu a fost legată de aniversarea împlinirii a 150 de ani de învăţământ artistic românesc, mai exact de volumul documentar „Universitatea de Arte din Bucureşti”.

    Vezi mai mult