Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
 • Tinerii participanti la proiectul “Back to basics- the rebirth of culture”, finanţat prin programul european Youth in Action in vizita la Muzeul de Arta Vasile Grigore

  Vezi mai mult


 • Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar” , programul Youth in Action şi 24 de tineri entuziaşti
  - împreună în sprijinul culturii

  În perioada 24 aprilie- 02 mai 2012, în oraşele Bucureşti şi Sibiu, 24 de tineri cu naţionalităţi diferite alături de Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar” lucrează împreună pentru renaşterea culturii.
  Participanţii implicaţi activ în proiectul “Back to basics- the rebirth of culture”, finanţat prin programul european Youth in Action au vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani şi provin din Italia, Romania, Spania si Turcia. Tinerii voluntari s-au arătat deosebit de interesaţi să lucreze pentru acestă cauză comună, cea de a creşte interesul altor tineri de vârsta lor în ceea ce priveşte cultura şi arta.
  Cei 24 de tineri vor avea ca primă activitate o vizită la sediul Muzeului Vasile Grigore- pictor şi colecţîonar, instituţia fără de care acest proiect nu ar fi avut loc, ce se va desfăşura pe data de 25 aprilie, între orele 10:30- 11:30.
  Timp de 8 zile, aceştia vor desfăşura activităţi bazate pe educaţia nonformală cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea interculturală si de a îşi îmbogăţi orizontul cultural. Mai specific de atat, tinerii participanţi vor desfăşura workshopuri, seminarii şi vor vizita cele mai importante locuri si monumente din Bucureşti şi Sibiu.
  Proiectul are ca sprijin Uniunea Europeana prin intermediul programului Youth in Action şi Muzeul de Artă “Vasile Grigore- pictor şi colecţionar”, reprezentantul legal al celor 6 tineri români care fac parte din echipa gazdă.

  Vezi mai mult • Programul Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor si colecţionar

  în săptămâna 04 – 06 aprilie 2012 ,,Scoala altfel’’

  Programul ,,Scoala altfel’’ initiat si organizat pentru prima data in acest an scolar de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului si Sportului se va desfasura in saptamana 2-6 aprilie 2012. Acest eveniment se bucura de sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, instituţiilor culturale si stiintifice.

  Muzeul de Arta Vasile Grigore- pictor si colectionar va derula o serie de activitati in aceasta perioada din care amintim:

  - Conferintele sustinute de

  Ruxanda Beldiman, cercetator, doctor in arte vizuale: Theodor Pallady in colectii bucurestene

  Anda Cruceanu: Istoria Filmului – Fundatia Calea Victoriei

  drd Mario Barangea : Povesti din lumea alchimistilor Fundatia Calea Victoriei

  pentru elevii Scolii generale nr.88, Scolii generale Silvestru nr.23,Scoala generala Luceafarul si elevii Liceului Mihai Viteazul Bucuresti si ai Liceului Teoretic C.A. Rosetti.

  Vezi mai mult


 • Joi 29 Martie 2012 ora 10 la Biserca Sf. Gheorghe din Calea Grivitei va avea loc slujba de pomenire la 40 de zile a pictorului Vasile Grigore.

  Vezi mai mult


 • Marti 13 martie 2012 a avut loc intalnirea membrilor Sectiei de Critica a UAP A fost evocata personalitatea reputatului critic de arta Radu Bogdan

  Vezi mai mult


 • Marti 28 februarie 2012 a avut loc intalnirea lunara a membrilor Sectiei de Critica a UAP condusa de Aurelia Mocanu.
  Participantii au păstrat un moment de reculegere în memoria ctitorului muzeului pictorul, profesorul universitar si colectionarul VASILE GRIGORE. Au fost evocate momente din viata si opera marelui artist care ne-a parasit prematur. De asemenea au fost prezentate imagini ale pictorului la vernisajele din ultimii 10 ani si interviuri acordate postului national de radio puse la dispozitie de doamna Aurelia Mocanu.
  O alta tema a intalnirii a constituit-o discutia despre oportunitatea reeditarii ,,Dictionarului Artistilor Romani Contemporani’’, autor Octavian Barbosa, aparut la Editura Meridiane, Bucuresti 1976. Curiozitatea binecunoscuta a criticilor de artă a scos la iveala efortul deosebit si piedicile intampinate in editarea acestei lucrari depanate chiar de autor care ne-a onorat si de aceasta data cu prezenta.

  Vezi mai mult