#Masuri COVID-19 Ore de vizitare in timpul starii de alerta: Luni - Vineri 11:00 - 16:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

 • În luna februarie a anului 2015, în sala "Vasile Grigore" a Muzeului de artă "Vasile Grigore - pictor și colecționar", a fost găzduită suita de dezbateri "Modele ale formării. Ce putem învăța de la oamenii de geniu". Seminarul organizat de grupul cultural "Vinci" a avut loc în fiecare zi de sâmbătă a lunii (în intervalul orar 12.00-14.00) și a constat în discuții aplicate despre cum s-au format din punct de vedere intelectual câteva figuri ilustre ale Literelor europene. O atenție deosebită a fost acordată volumelor de autobiografie intelectuală semnate de Johann Wolfgang von Goethe, John Stuart Mill, Vladimir Nabokov.
  Numărul de participanți a variat între 7 (cel mai mic, în data de 28 februarie) și 10 (cel mai mare, în data de 7 februarie). Amfitrionul întâlnirilor a fost, de fiecare dată, Alex Păun, coordonatorul activităților derulate sub sigla "Vinci".

 • Marţi 24 februarie 2015, orele 13,00 la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc întrunirea lunară a Secţiei de critică UAP – Filiala Bucureşti moderată de doamna Aurelia Mocanu – critic şi istoric de artă.
  Pe ordinea de zi au fost trecute următoarele puncte:
  1. Domnul Cătălin Balescu – rectorul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti a prezentat publicaţiile UNAB dedicate celor 150 de ani de învăţământ artistic naţional.
  2. Doamna Aurelia Mocanu a mobilizat interesul participanţilor pentru Dosarul Artelor Focului – temă pe care dânsa o propune ca rubrică la Radio Cult-Arte Frumoase pentru cel puţin un an şi din care se va deduce un număr viitor al revistei Arta.
  3. Doamna Cristina Russu – vicepreşedinta UAP, invitată – a prezentat greutăţile cu care se confruntă UAP în ceea ce priveşte spaţiile pentru atelierele artiştilor, greutăţile întâmpinate în adunarea cotizaţiilor şi problema Timbrului cultural supus discuţiilor parlamentare.
  4. Anunţarea decalării sesiunii AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) organizată de Adrian Guţă – decanul Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei pentru 23 – 24 martie 2015.

 • Marţi, 27 ianuarie 2015, începând cu orele 16.00, la sediul muzeului a avut loc întâlnirea Secţiei de critică a UAP – Filiala Bucureşti. Moderator a fost doamna Aurelia Mocanu, istoric şi critic de artă. Temele dezbătute: retrospectiva anului expoziţional 2014, apariţii editoriale de specialitate şi evocarea pictorului Vasile Grigore - care în această zi ar fi împlinit 80 de ani.
  Domnul Adrian Buga, manager Argo Art Consulting SRL a prezentat programul dedicat colecţiei donată de prof. Ion Chiricuţă Muzeului „Vasile Pârvan”. Programul s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani de studiu şi s-a finalizat cu editarea unui catalog bilingv de excepţie al colecţiei de pictură dr. Ion Chiricuţă Muzeului „Vasile Pârvan”. Titlul: Ion Chiricuţă „ Comori de artă din colecţia de pictură”.
  Doamna Liana Tugearu a prezentat volumul „Ctitorii brâncoveneşti – elemente de artă eclesială medievală (sec. al XVII şi al XVIII-lea)” aparut sub egida Patriarhiei Române.
  Domnul Mihai Plămădeală, istoric şi critic de artă a făcut retrospectiva anului expoziţional 2014 trecând în revistă o serie de expoziţii din Bistriţa, Baia Mare, Bacău.

 • Elevii de la Şcoala Gimnazială ,,Tudor Arghezi “ şi Şcoala Gimnazială Nr.56 şi coordonaţi de doamna profesor Mihaela Trancă şi profesor Florica Motoc au organizat la Galeria de Artă ,,ANEXA 29” a Muzeului de Artă Vasile Grigore Expoziţia de pictură şi desen ,,CRĂCIUNUL 2014”
  Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.56 coordonaţi de doamna director Valentina Gavrilă profesor de educaţie muzicală şi profesor Elena Botea au susţinut un frumos program de colinde.

 • Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor - 5 decembrie – zi decretată de către Adunarea Generală a ONU prin rezoluţia 40/212 din 17 decembrie 1985, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a organizat la sediul său o întâlnire cu voluntarii care au activat şi au sprijinit acţiunile importante ale muzeului de-a lungul anilor, coordonaţi fiind de colectivul de specialiştii ai muzeului, profesorii coordonatori din liceele şi colegiile participante şi doamna Eugenia Antonescu expert în patrimoniu în calitate de senior voluntar.
  Pe parcursul întâlnirii tinerii au împărtăşit opiniile lor referitoare la activitatea de voluntariat, la experienţa căpătată şi au analizat modul în care pot determina schimbări în comunitatea din care fac parte. Au fost supuse discuţiilor şi proiectele în care se pot implica în anul 2015.

 • Caravana Muzeelor a poposit pentru o ,,Săptămână a picturii” la Muzeul de Artă Vasile Grigore - Pictor și colecționar între 3 și 7 noiembrie 2014. Rezultatele strădaniei celor mici le puteți deduce singuri din imaginile prezentate.

 • Va invitam la Saptamana picturii, care se va desfasura in salile primitoare ale Muzeului de Arta Vasile Grigore - pictor si colectionar!

 • Miercuri, 29 octombrie 2014, muzeografii care parcurg modulul 2 al cursului Bazele Muzeologiei (activitate coordonată de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală) în colaborare cu Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-au întâlnit la sediul muzeului unde a avut loc o vizită, urmată de o discuție profesională referitoare la modul în care se poate desfășura o activitate culturală eficientă în contemporaneitate.

 • După o bine meritată vacanţă, Secţia Critică – Filiala Bucureşti a U.A.P. s-a întrunit marţi, 30 septembrie 2014 pentru a evoca personalitatea lui Dan Hăulică (7 februarie 1932 Iaşi – 17 august 2014 Bucureşti) – eseist literar, critic de artă, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Române.
  Moderator a fost ca de obicei doamna Aurelia Mocanu – critic de artă.
  Din prezidiu au făcut parte doamnele Ruxandra Garofeanu, Doina Mândru şi domnul Adrian-Silvan Ionescu.
  Au povestit despre Dan Hăulică realizatoarea de emisiuni doamna Teodora Stanciu, care a colaborat cu Dan Hăulică din anul 1968, doamna Doina Mândru care i-a fost studentă, doamna Ariadna Nicodim, doamna Dorana Coşoveanu, Eugenia Antonescu, Liana Tugearu și nu în ultimul rând doamna Ruxandra Garofeanu.

 • Proiectul “Vara la muzeu” iniţiat de Şcoala de Vară sub îndrumarea doamnei profesor Daniela Niculescu a poposit la Muzeul de Artă „Vasile Grigore pictor şi colecţionar”. Cursanţii au vizitat muzeul, au discutat despre proiectele viitoare ale acestui lăcaş de cultură şi şi-au exprimat dorinţa de a participa şi ei la activităţile muzeului. Mulţi s-au înscris pe lista de voluntari. Au propus o viitoare întâlnire (care se va stabili în funcţie de timpul lor liber) când vor veni cu propuneri de teme concrete legate de preocupările tinerei generaţii.

Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29