Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

  • A doua etapă a workshop-ului de ceramică organizat de Asociația Culturală Many Colors, în cadrul proiectului ,,Fațetețe Hiperconectivității”, susținut de artistele Oana Maria Stoica și Simona Antoniu a avut loc sâmbătă, 2 aprilie 2016 la Muzeul de Artă ,,Vasile Grigore – pictor și colecționar”.

    Vezi mai mult



  • Marți, 22 martie 2016 la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc întrunirea lunară a Secției de critică a U.A.P. – Filiala București.
    Temele abordate au fost:

    - Evocare Nina Stănculescu (4 martie 1928 31 ianuarie 2016)

    - Programul ARCUB pentru Bucureşti - capitală culturală europeană în 2021

    - Petiţia „S.O.S. viaţa artistică bucureşteană“

    Vezi mai mult


  • Workshop de ceramica


    Asociatia Culturala Many Colors si Muzeul Vasile Grigore - pictor si colectionar, va invita pe 26.03.2016 si 02.04.2016, intre orele 11.00 - 15.00, sa participati la workshop-ul de ceramica sustinut de artistele Oana Maria Stoica si Simona Antoniu, care va avea loc la Muzeul Vasile Grigore, Str. Maria Rosetti nr.29, sector 2, Bucuresti.

    Arta placutelor decorative din ceramica este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, acestea fiind folosite atat in arhitectura, cat si in decorul interior. Abordarea acestei teme reprezinta un prilej de descoperire a unor mici secrete, de întelegere a trecutului și poate de a gasi o nouă utilizare a acestora în prezent.
    Workshop-ul se adreseaza publicului cu varste cuprinse intre 10 si 40 de ani, propunându-ne o intalnire cu materialele, instrumentele si tehnicile de lucru specifice ceramicii. Participantii vor avea ocazia sa parcurga toate etapele realizarii unui obiect din ceramica, creand obiecte decorative parietale din gresie glazurata, arse la temperaturi inalte.

    Workshop-ul este realizat in cadrul proiectului cultural Faţetele Hiperconectivităţii/The Facets of Hyperconnectivity si finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei, prin Programul PA17/RO13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro).

    Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

    Relații și rezervări:
    Simona Antoniu, Asociatia Culturala Many Colors
    Tel. 0728805889
    E-mail: antoniusimona@gmail.com

    Parteneri media: Radio Romania Cultural, Modernisim, Agentia de Carte, Senso TV, Port.ro, Deco si Eco, Romania Pozitiva, ArtLine, ArtClue, Zile si Nopti, B-24FUN, Vernisaje,

    Vezi mai mult


  • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” continuă al 6-lea an de colaborare cu Global Mindscape SRL în domeniul programelor educaționale.
    În anul 2016 parteneriatul debutează cu proiectul intitulat „Artistul săptămânii” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.
    Cu profil recreativ, cultural – artistic proiectul urmărește familiarizarea copiilor cu patrimoniul muzeului, printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și mai ales prin aplicații practice.
    Pe 8 februarie 2016 copiii de la grădinița Apple Tree Kinder Garten îndrumați de Angelica Iacob au descoperit frumusețea motivelor populare transpuse de artista plastică Lena Constante (1909 – 2005) în compunerea unei tapiserii intitulată „Extazul mic”.

    Vezi mai mult


  • Fragment din contractul de donaţie al pictorului şi profesorului Vasile Grigore (n. 27 ianuarie 1935 – m. 20 februarie 2012):

    ,,Ca artist plastic am creat în decursul anilor un număr impresionant de opere de artă, pictură şi grafică, nu am negat marile valori spirituale ale confraţilor mei cărora le-am acordat dragostea şi preţuirea mea.
    În această colecţie am investit 50 de ani din viaţă. Aceşti ani au fost minunaţi dar şi plini de sacrificii pe care numai un colecţionar şi un iubitor de frumos le poate cunoaşte şi înţelege. Cei care au reprezentat un exemplu pentru mine au fost marii profesori şi colecţionari precum: Dr. Dona, Krikor Zambaccian, Barbu Slătineanu, etc.
    Fiecare obiect din colecţie are povestea lui, veselă şi tristă, are un loc de baştină mai apropiat sau mai îndepărtat. De aceea spun că în aceste obiecte se află o frântură din sufletul meu şi din sufletul celor care au creat aceste minunate obiecte.
    Donez aceste lucruri tuturor românilor, pentru ca ei să le poată admira şi să se poată regăsi în ele. Să fie pentru ei un îndemn pentru mai bine, pentru mai departe.”

    18 iulie 2003

    Vezi mai mult


  • “Istoria în cuvinte portrivite și imagini de poveste“ - Dialog între arte la început de 2016, în Galeria Dignitas.
    Vineri, 8 ianuarie 2016, ora 18:00, la Galeria de Artă din str. Anton Pann nr.21, Fundaţia Dignitas și Curtea Veche Publishing House au organizat un eveniment de excepție: o întâlnire cu Adrian Cioroianu și Andrei Radu, autorii succesului editorial „Carol I - Primul și cel mai mare Rege al românilor”, fiind al doilea volum din seria “Regii și Reginele noastre” și vernisajul expoziției de desene a tinerei artiste Alexandra Mâzgăreanu, care a realizat ilustrația cărții.
    Cititorii vor putea urmări traseul suveranului, din vremea în care era un tânăr principe, până în cei din urmă ani ai domniei sale. "Povestea lui Carol I, din punctul meu de vedere, este una din cele mai frumoase povești adevărate din istoria noastră” spune istoricul Adrian Cioroianu.
    Pe simezele galeriei au fost expuse, desenele originale realizate de graficiana Adriana Mâzgăreanu, care au stat la baza ilustrațiilor volumului. Au participat la dialogul cu creatorii, personalități ale vieții culturale, critici literari și de artă, artiști, elevi, studenți și prieteni ai fundației.
    Expoziţia face parte din proiectul permanent al Fundației Dignitas, de promovare a artiştilor plastici români contemporani. Pe durata expoziției Fundația Dignitas va organiza ateliere de educație estetică.

    Vezi mai mult


  • Anul Nou cu Sănătate,
    Împliniri și Prosperitate

    Vezi mai mult


  • Marți, 17 noiembrie 2015 la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc adunarea Secției Critică a U.A.P. – București.
    Doamna dr. Aurelia Mocanu – președinta secției a prezentat Raportul de activitate pentru perioada aprilie 2011 – noiembrie 2015 și a propus alegerea unui nou Consiliu de conducere.
    În urma deliberărilor și a votului exprimat în scris pe liste a fost ales un nou Consiliu de conducere:
    Președinte - dr. Doina Emilia Mândru
    Membri: dr. Ruxandra Domnița Dreptu, dr. Marian Constantin Murariu,
    dr. Mihaela Varga, Roxana Marina Păsculescu.
    La sfârșit istoricii și criticii de artă au fost invitați la Galeria Anexa 29 a Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” pentru a vedea lucrările Antoanetei Zoltan din expoziția „ CHAPTER I CANDOR ”.

    Vezi mai mult


  • Vernisajul expoziției - sâmbătă 14 noiembrie 2015 în Holul de Onoare al Castelul Pelișor, Sinaia

    Vezi mai mult