#Masuri COVID-19 Ore de vizitare in timpul starii de alerta: Luni - Vineri 11:00 - 16:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

 • Caravana Muzeelor la a treia ediţie


  Aflată la a treia ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Astfel, zece muzee și organizații culturale vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică coordonate de Global Mindscape şi realizate în parteneriat cu muzeele.

  Urcați copiii în Caravana Muzeelor în perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).
  Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

  În luna iulie, atelierele se desfășoară astfel:
  Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)
  Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
  Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor)
  Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

  Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
  Copiii au ocazia să descopere obiectele interesante și diverse găzduite de muzeu și să realizeze propriile lucrări chiar în spațiul de expunere.
  Miercuri, 16 iulie, ora 10.00 – Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier experimentăm pictura pe lemn în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului
  Joi, 17 iulie, ora 10.00 – Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm cu acrilic pe pânză și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră
  Vineri, 18 iulie, ora 10.00 – Vasile Grigore și tradiția românească: ne oprim asupra obiectelor de artă tradițională din colecția artistului și decorăm o trăistuță: învățăm să realizăm o bordură cusută, apoi pictăm motive decorative pe câmpul central
  Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
  Adresa: Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti
  Informatii privind participarea precum si programarea se vor face pe adresa de e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).
  Atelierele Vasile Grigore și secretele unei colecții sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar

  Vezi mai mult


 • Clubul European din cadrul Liceului Teoretic „C.A.ROSETTI” coordonat de doamna profesoară Monica Ancuța, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, a organizat concursul, la nivel municipal, cu tema: „POEZIA EMINESCIANĂ TRANSPUSĂ ÎN IMAGINE ȘI CULOARE”.
  La acest concurs prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la dispariția poetului Mihai Eminescu – 15 iunie 1889, au fost invitați să participe profesorii împreună cu elevii talentați și iubitori de poezie.
  Concursul s-a finalizat la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, în ziua de 18 iunie 2014, orele 16,00 prin vernisajul unei expoziții de desene la care au răspuns prezent alături de Liceul Teoretic „C.A.Rosetti” și Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala Centrală, Colegiul Tehnic „Traian”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, Școala Gimnazială nr. 56 „Jose Marti”, Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi”.

  Vezi mai mult


 • Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului – 1 iunie 2014, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a fost gazda unui atelier de creativitate coordonat de doamna profesor de educație plastică Mihaela Trancă.
  Au participat: Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi”, Şcoala Generală nr. 56 „Jose Marti” şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu” din Galaţi.
  Expoziţia „Mâţe din cartierul meu” a pictoriței Marilena Murariu deschisă în Galeria de artă „Anexa 29” precum şi un scurt film „documentar” despre o mâţă cu pisoi au constituit sursa de inspiraţie pentru tinerii creatori.
  Logistica a fost asigurată de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”, care a realizat o expoziţie ad hoc, iar eforturile micilor artiști au fost răsplătite cu felicitări, diplome şi dulciuri.

  Vezi mai mult


 • Marţi 27 mai 2014, la orele 16,00 la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-a desfăşurat întâlnirea lunară organizată de Secția de critică a Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Bucureşti.
  Tema pusa în discuţie de doamna Aurelia Mocanu a fost legată de aniversarea împlinirii a 150 de ani de învăţământ artistic românesc, mai exact de volumul documentar „Universitatea de Arte din Bucureşti”.

  Vezi mai mult


 • DUBLĂ ANIVERSARE la MUZEUL VASILE GRIGORE ...

  ►Noaptea Europeană a Muzeelor ediţia a 10-a şi 10 ani de la deschiderea oficială a Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”.

  ►Un deceniu de activitate pe scena culturală a Bucureştilor: Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar ”, selecţie de imagini şi secvenţe documentare audio din viaţa şi activitatea muzeului.

  ►Inaugurarea unui nou spaţiu expoziţional informal, Galeria de Artă „ANEXA 29” cu o expoziţie dedicată unor „vecini” pe cât de imprevizibili, pe atât de misterioşi:,, Mâţele din cartierul meu” surprinse în felurite ipostaze de pictoriţa Marilena Murariu.
  Vernisajul a avut loc, sâmbătă 17 mai 2014, ora 19,00. Expoziţia a fost prezentată de criticul de artă Mihaela Varga.

  ►Altă pasiune a lui Vasile Grigore: muzica; înregistrări cu Vasile Grigore la emisiunea radio Ora melomanului şi audiţii din colecţia de discuri donată de maestru.

  ►Concurs cu premii acordate prin tragere la sorţi din biletele primite de vizitatorii muzeului nostru şi alte surprize.

  ►Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” pe parcursul desfăşurării programului Noaptea Europeană a Muzeelor din 17/18 mai 2014 a beneficiat de concursul unui grup de voluntari de la Liceul „C.A.Rosetti” coordonaţi de doamna profesoară Monica Ancuţa şi doamna Eugenia Antonescu (expert patrimoniu) – senior voluntar.

  Vezi mai mult • DUBLĂ ANIVERSARE la MUZEUL VASILE GRIGORE ...

  ►Noaptea Europeană a Muzeelor ediţia a 10-a şi 10 ani de la deschiderea oficială a Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”.

  ►Un deceniu de activitate pe scena culturală a Bucureştilor: Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar ”, selecţie de imagini şi secvenţe documentare audio din viaţa şi activitatea muzeului.

  ►Inaugurarea unui nou spaţiu expoziţional informal, galeria de artă „ANEXA” cu o expoziţie dedicată unor „vecini” pe cât de imprevizibili, pe atât de misterioşi: mâţele din cartier surprinse în felurite ipostaze de pictoriţa Marilena Murariu.
  Vernisajul va avea loc, sâmbătă 17 mai 2014, ora 19,00. Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă Mihaela Varga.

  ►Altă pasiune a lui Vasile Grigore: muzica; înregistrări cu Vasile Grigore la emisiunea radio Ora melomanului şi audiţii din colecţia de discuri donată de maestru.

  ►Concurs cu premii acordate prin tragere la sorţi din biletele primite de vizitatorii muzeului nostru şi alte surprize.

  ►Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” pe parcursul desfăşurării programului Noaptea Europeană a Muzeelor din 17/18 mai 2014 va beneficia de concursul unui grup de voluntari de la Liceul „C.A.Rosetti” coordonaţi de doamna profesoară Monica Ancuţa şi doamna Eugenia Antonescu (expert patrimoniu) – senior voluntar.

  Vezi mai mult


 • Muzeul de Arta “Vasile Grigore – pictor si colectionar” a gazduit o intalnire cu un grup de australieni condusi de domnul Christopher Wood –fondatorul celei mari companii de turism cultural din Australia – ASA – Australians Studying Abroad in anul 1977.
  Aceştia au în program vizitarea mai multor muzee de arta din Bucureşti urmând sa continue cu un tur cultural în nordul Moldovei, Maramureş, oraşele şi satele transilvane.
  Managerul muzeului, domnul Viorel - Mihail Rau impreuna cu Angelica Iacob, reprezentant ASA în România au moderat discutiile pe parcursul desfasurarii acestei experiente.

  Vezi mai mult


 • Marţi, 29 aprilie 2014, începând cu orele 16,00, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc întrunirea lunară a Secţiei de Critică a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bucureşti.
  Doamna Aurelia Mocanu, moderatoarea discuţiilor a propus un program incitant pentru cei interesaţi. Invitatul de onoare a fost Constantin Dinu Pacea care a prezentat catalogul expoziţiei intitulată „O retrospectivă” deschisă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioada 9 aprilie – 18 mai 2014.
  Doamna Sandra Crăciun (conferenţiar la Freiburg ) a relatat experienţţa germană unde a organizat cursuri foarte interesante urmate de excursii de documentare în România pentru studenţii din ţările sud-est europene.
  Doamna Marina Sabados a prezentat unul din volumele editate de Academia Romană cu ocazia aniversarii a 150 de ani de învăţământ artistic naţional (volumul V al colecţiilor Academiei Române - Colecţiile de artă decorativă).
  În final s-a anunţat că au fost admişi ca membrii toţi cei care şi-au depus candidaturile pentru includerea în Secţia de Critică a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bucureşti.

  Vezi mai multPagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36