Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

 • Dragi prieteni, în zi de mare sărbătoare, vă prezentăm o valoroasă icoană din patrimoniul Muzeului de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar. Este vorba despre o icoană pe sticlă clasată în Tezaur ce reprezintă Adormirea Maicii Domnului. Icoana a fost realizată în Țara Oltului în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zona centrală este reprezentat Iisus cu sufletul mamei sale sub forma unui prunc, flancat de doi îngeri şi de două biserici. Icoana se remarcă prin armonia cromatică și prin abundența motivelor decorative.

  Vezi mai mult


 • Dragi prieteni, vă așteptăm la muzeu pentru a descoperi bustul poetului Ovidiu semnat de Cornel Medrea.

  Vezi mai mult


 • Simpozionul Petre Oprea Ediția a X-a
  27 iunie 2022

  Vezi mai mult


 • Tic Pitic la muzeu
  Miercuri 22 iunie 2022 Muzeul de Artă Vasile Grigore pictor si colecționar a răsunat de glasuri de copii veniți în vizită de la ,,Afterschool-ul Tic Pitic’’ din Bucuresti. În luna iunie Tic Pitic are în program ,,Săptămâna artelor frumoase’’ Doamnele profesoare Georgiana Băncilă, Nadina Sticlaru și Cristina Marinache au condus grupul de copii în vizita prin muzeu. Explicațiile oferite de muzeografi au avut un impact deosebit asupra micilor vizitatori care au promis că vor reveni cu părinții.

  Vezi mai mult • OAZĂ DE CULTURĂ

  Muzeul de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar” vă invită la Noaptea Muzeelor 2022, Ediția a XVIII-a, sâmbătă 14 mai.

  Programul de vizitare: 18:00 - 23:00
  (23:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator)

  - Recunoașteti autorul! (După un detaliu oferit, decoperiți lucrarea și autorul. Activitate pentru copiii sub 12 ani.)
  - Bilete personalizate
  - Intrarea gratuită la expoziția permanentă
  - Intrarea gratuită la expoziția temporară din Galeria de Artă Anexa 29

  ___

  ÎN CĂUTAREA EULUI ARTISTIC
  Lorena Dobre - artist vizual, grafică și sticlă

  Vă invităm să vizitați expoziția temporară „În Căutarea Eului Artistic”, care va avea vernisajul începând cu orele 19:00, la Galeria de Artă Anexa 29 din incinta Muzeului de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar”.

  Vezi mai mult


 • „𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞” , 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐧𝐜𝐚

  Lansarea volumului de versuri intitulat „Grădina lui Gheorghe”, aparținând poetului George Stanca, s-a desfășurat marți, 3 mai 2022, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar”.

  Maestrul ar fi împlinit 75 de ani la data de 7 mai.

  Vezi mai mult • 𝟏𝟐 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐.

  Vizita elevilor Liceului Teoretic Național București, îndrumați de doamnele profesoare Andreea Ion și Roxana Neacșu, a avut un impact emoțional în cadrul micilor vizitatori. Un punct de interes deosebit a constituit sala de artă extrem orientală precum și obiectele de artă populară românească din cadrul Colecției de Artă Vasile Grigore. Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar.

  Vezi mai mult


 • 𝗩𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝘁𝗲 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 - 𝗦𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗜𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘀̦𝗶 𝗧𝗲𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗔𝗿𝘁𝗲𝗶

  Luni, 21 martie 2022, studenții anului I la Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Arte București au efectuat o vizită la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, în cadrul cursului de Muzeologie coordonat de dna Angelica Iacob. Studenții au beneficiat de o prezentare a colecției oferită de dl Viorel Rău, manager al muzeului. S-a discutat despre modul în care colecția a fost alcătuită, despre donația generoasă a maestrului Vasile Grigore, despre înființarea muzeului, conceperea și realizarea expoziției permanente, despre expozițiile tematice organizate în Anexa 29, precum și despre îmbogățirea și punerea în valoare a patrimoniului, în beneficiul iubitorilor de artă.

  Vezi mai mult