Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

  • Luni, 27 aprilie 2015, orele 18,30 a avut loc vernisajul expoziţiei: „CULOARE, LUMINĂ şi ECHILIBRU – 80 DE ANI DE LA NAŞTEREA PICTORULUI VASILE GRIGORE”.
    Galeria Artelor de la Cercul Militar Naţional găzduieşte acest eveniment.
    Expoziţia reuneşte 60 dintre lucrările pictorului aflate în proprietatea a şase colecţionari: Armand Voicu, Lelia Pop, Cristina şi Doru Bulata, Rodica Matei, Eugenia Florescu, Doina şi Gabriel Gheorghe şi din patrimoniului Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”.
    Cuvântul de deschidere al expoziţiei a fost rostit de domnul dr. Petre Lucaci, profesor universitar, preşedintele UAP care ne-a onorat cu prezenţa.
    Au mai luat cuvântul: domnul dr. ing. Armand Voicu, colecţionar de artă, dr. Victor Simion – cunoscut cercetător, istoric şi critic de artă şi nu în ultimul rând doamna dr. Mihaela Varga, istoric de artă.
    Expoziţia a fost organizată de Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”.
    Poate fi vizitată în intervalul 27 aprilie – 14 mai 2015, între orele 11,00 – 19,00.

    Vezi mai mult



  • VERNISAJ LUNI 27 APRILIE ORA 18.30
    VA ASTEPTAM CU DRAG

    Vezi mai mult


  • În ziua de 11 martie 2015, la sediul muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc o întrunire în cadrul căreia a fost aniversată doamna Eugenia Antonescu cu ocazia împlinirii a 80 de ani.
    Doamna Eugenia Antonescu, expert în patrimoniu cultural şi colaborator senior voluntar al muzeului nostru este cea care desfăşoară o adevărată acţiune de mentorat pentru tinerii voluntari din licee şi facultăţi.

    Vezi mai mult


  • În luna februarie a anului 2015, în sala "Vasile Grigore" a Muzeului de artă "Vasile Grigore - pictor și colecționar", a fost găzduită suita de dezbateri "Modele ale formării. Ce putem învăța de la oamenii de geniu". Seminarul organizat de grupul cultural "Vinci" a avut loc în fiecare zi de sâmbătă a lunii (în intervalul orar 12.00-14.00) și a constat în discuții aplicate despre cum s-au format din punct de vedere intelectual câteva figuri ilustre ale Literelor europene. O atenție deosebită a fost acordată volumelor de autobiografie intelectuală semnate de Johann Wolfgang von Goethe, John Stuart Mill, Vladimir Nabokov.
    Numărul de participanți a variat între 7 (cel mai mic, în data de 28 februarie) și 10 (cel mai mare, în data de 7 februarie). Amfitrionul întâlnirilor a fost, de fiecare dată, Alex Păun, coordonatorul activităților derulate sub sigla "Vinci".

    Vezi mai mult


  • Marţi 24 februarie 2015, orele 13,00 la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc întrunirea lunară a Secţiei de critică UAP – Filiala Bucureşti moderată de doamna Aurelia Mocanu – critic şi istoric de artă.
    Pe ordinea de zi au fost trecute următoarele puncte:
    1. Domnul Cătălin Balescu – rectorul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti a prezentat publicaţiile UNAB dedicate celor 150 de ani de învăţământ artistic naţional.
    2. Doamna Aurelia Mocanu a mobilizat interesul participanţilor pentru Dosarul Artelor Focului – temă pe care dânsa o propune ca rubrică la Radio Cult-Arte Frumoase pentru cel puţin un an şi din care se va deduce un număr viitor al revistei Arta.
    3. Doamna Cristina Russu – vicepreşedinta UAP, invitată – a prezentat greutăţile cu care se confruntă UAP în ceea ce priveşte spaţiile pentru atelierele artiştilor, greutăţile întâmpinate în adunarea cotizaţiilor şi problema Timbrului cultural supus discuţiilor parlamentare.
    4. Anunţarea decalării sesiunii AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) organizată de Adrian Guţă – decanul Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei pentru 23 – 24 martie 2015.

    Vezi mai mult


  • Marţi, 27 ianuarie 2015, începând cu orele 16.00, la sediul muzeului a avut loc întâlnirea Secţiei de critică a UAP – Filiala Bucureşti. Moderator a fost doamna Aurelia Mocanu, istoric şi critic de artă. Temele dezbătute: retrospectiva anului expoziţional 2014, apariţii editoriale de specialitate şi evocarea pictorului Vasile Grigore - care în această zi ar fi împlinit 80 de ani.
    Domnul Adrian Buga, manager Argo Art Consulting SRL a prezentat programul dedicat colecţiei donată de prof. Ion Chiricuţă Muzeului „Vasile Pârvan”. Programul s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani de studiu şi s-a finalizat cu editarea unui catalog bilingv de excepţie al colecţiei de pictură dr. Ion Chiricuţă Muzeului „Vasile Pârvan”. Titlul: Ion Chiricuţă „ Comori de artă din colecţia de pictură”.
    Doamna Liana Tugearu a prezentat volumul „Ctitorii brâncoveneşti – elemente de artă eclesială medievală (sec. al XVII şi al XVIII-lea)” aparut sub egida Patriarhiei Române.
    Domnul Mihai Plămădeală, istoric şi critic de artă a făcut retrospectiva anului expoziţional 2014 trecând în revistă o serie de expoziţii din Bistriţa, Baia Mare, Bacău.

    Vezi mai mult



  • Elevii de la Şcoala Gimnazială ,,Tudor Arghezi “ şi Şcoala Gimnazială Nr.56 şi coordonaţi de doamna profesor Mihaela Trancă şi profesor Florica Motoc au organizat la Galeria de Artă ,,ANEXA 29” a Muzeului de Artă Vasile Grigore Expoziţia de pictură şi desen ,,CRĂCIUNUL 2014”
    Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.56 coordonaţi de doamna director Valentina Gavrilă profesor de educaţie muzicală şi profesor Elena Botea au susţinut un frumos program de colinde.

    Vezi mai mult


  • Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor - 5 decembrie – zi decretată de către Adunarea Generală a ONU prin rezoluţia 40/212 din 17 decembrie 1985, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a organizat la sediul său o întâlnire cu voluntarii care au activat şi au sprijinit acţiunile importante ale muzeului de-a lungul anilor, coordonaţi fiind de colectivul de specialiştii ai muzeului, profesorii coordonatori din liceele şi colegiile participante şi doamna Eugenia Antonescu expert în patrimoniu în calitate de senior voluntar.
    Pe parcursul întâlnirii tinerii au împărtăşit opiniile lor referitoare la activitatea de voluntariat, la experienţa căpătată şi au analizat modul în care pot determina schimbări în comunitatea din care fac parte. Au fost supuse discuţiilor şi proiectele în care se pot implica în anul 2015.

    Vezi mai mult