#Masuri COVID-19 Ore de vizitare in timpul starii de alerta: Luni - Vineri 11:00 - 16:00

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

 • Muzeul de Arta Vasile Grigore – Pictor si Colectionar
  participant in cadrul Programului European Noaptea Muzeelor
  va invita la o serie de manifestari sub sloganul
  “CULTURA – DRAGOSTEA MEA”

  Programul cuprinde:

  Expozitia temporara Magdalena Radulescu

  Vizionare de filme din arhiva Muzeului, precum si ultimul film realizat la sediul muzeului, concertul Ansamblului Nomen Est Omen.

  Auditii muzicale din fonoteca muzeului, donatie Vasile Grigore

  Clubul European Liceul Teoretic C.A.Rosetti
  Liber la Graffiti (sezonul II)

  Detectivi in muzeu (cu mici detali tiparite alb-negru, trebuie
  descoperita lucrarea, autorul, si locul de expunere)

  Vezi mai mult • Nomen Est Omen - Noua muzică veche Muzeul de Artă "Vasile Grigore - pictor şi colecţionar " şi Asociaţia Culturală Nomen Est Omen a organizat sâmbătă, 27 aprilie, ora 17:00 concertul de muzică medievală şi renascentistă susţinut de Ansamblul Nomen Est Omen, coordonat de Mihai Plămădeală. În program lucrări de: Pierre Attaingnant, Fabritio Caroso, John Dowland, Georgio Mainerio, Michael Praetorius, Alfonso El Sabio, Tielman Susato, Walter von der Vogelveide. Evenimentul este parte a unui proiect intitulat "Noua muzică veche", prin care Ansamblul Nomen Est Omen nu pretinde în ceea ce face că vine din perioadele istorice din care îşi alcătuieşte repertoriul sau că cineva de astăzi ar accepta respectivul punct de vedere şi nu încearcă să se încadreze într-un curent ori tendinţă, ci se adresează auditoriului mai degrabă în ideea de a crea o nouă categorie de public. Nu în ultimul rând, concertul reprezintă un omagiu adus Maestrului Vasile Grigore, pictor, colecţionar, dar şi mare meloman.

  Vezi mai mult


 • Asociatia De dragul artei a propus familiilor cu copii de 2-8 ani, în zilele de sâmbătă 27 si duminică 28 aprilie 2013, un mod diferit de a petrece Pastele, alături de noi si de un prieten drag: Muzeul Vasile Grigore Programul care se desfăsoară în primitorul muzeu de pe strada Maria Rosetti, nr. 29 este adresat familiilor cu copii de 2-8 ani. Acesta propune o vizită inedită în sala cu icoane de unde se porneste o serie de jocuri si discutii despre semnificatia sărbătorii crestine dar si despre corespondentele dintre viata lui Iisus si viata copilului din familia invitată: despre prieteni, despre daruri, despre supărări si bucurii. La atelier se vor goli ouă adevărate care vor fi apoi pictate cu motive inspirate din motivele întâlnite în sala de artă populară a colectiei Vasile Grigore.

  Vezi mai mult


 • Pe 11 aprilie 2013 Caravana Muzeelor a poposit din nou la muzeu. Tema a fost dedicata pictorului Vasile Grigore. Copiii au descoperit personalitatea artistului şi subiectele sale preferate. Atelierul s-a axat pe experimentarea naturii statice în game cromatice vii pentru a înţelege mai bine stilul maestrului.

  Vezi mai mult


 • In cadrul programului Scoala altfel… elevii pasionati de graffiti - Editia a II-a 2013 au avut ocazia sa-si arate talentul pe panourile special amenajate in curtea muzeului. Vremea neprielnica nu i-a impiedicat sa lucreze pe tinerii artisti Toncu Adrian si Avasilcai Adrian de la Liceul Teoretic C.A.Rosetti, Ciocan Alexandru de la Colegiul de Aeronautica Henri Coanda si pasionatul Goudarzi Andrei de la Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu.

  Vezi mai mult


 • Scoala altfel ... Elevii ai Liceului Teoretic „C.A.Rosetti” au vizitat Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”. După vizită cei talentaţi au demarat proiectul „Liber la graffiti” ediţia a II-a.

  Vezi mai mult


 • În cadrul Programului Şcoala altfel ediţia 2013 cu deviza „Să ştii mai mult, să fii mai bun!”elevii clasei a IX-a filologie de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” însoţiţi de doamna profesoară Mihaela Milostivu au optat pentru o vizită la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”. După vizită s-au întâlnit cu elevii Liceului Teoretic „C.A.Rosetti” pentru a discuta pe marginea proiectului „Liber la graffiti”.

  Vezi mai mult


 • În cadrul Programului Şcoala altfel ediţia 2013, sub deviza „Să ştii mai mult, să fii mai bun”, clasele VII C, VI C şi VII B de la Colegiul bilingv „George Coşbuc” au vizitat Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” unde au fost cooptaţi într-un joc de testare a spiritului de observaţie şi al memorie vizuale „Detectivi la muzeu”. Având detalii din operele de artă expuse trebuiau să identifice lucrarea, autorul şi sala în care se aflau acestea. A fost o adevărată întrecere în cadrul căreia elevii şi-au îmbogăţit cunoştinţele. Vizitele au fost organizate în zilele de 2 şi 3 aprilie 2013.
  Elevii au fost însoţiţi de doamnele profesoare Mădălina Vlădescu, Daniela Gafencu, Cristina Revei şi Alina Plohi.

  Vezi mai mult


 • Să sculptorisim, aşadar! Încercăm să descoperim diferenţele dintre pictură şi sculptură prin poveste şi joc folosindu-ne propriul corp.

  Vezi mai mult


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36