Evenimente
Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
-
Lansarea volumului „Pionier în pop, rock, folk” de George Stanca tipărit la Editura Semne, București a avut loc la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, miercuri 7 februarie 2018.
Clubul România – UNESCO în parteneriat cu muzeul a organizat acest eveniment în care autorul a prezentat volumul și a acordat autografe, fondul muzical fiind asigurat de doamna profesoară Corina Diaconescu, membră a Clubului.
-
La Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, marți, 30 ianuarie 2018, ora 16, a avut loc prima întâlnire din acest an a Secției de critică a U.A.P. – Filiala București.
Doamna dr. Adriana Botez - Crainic, renumit critic de artă a prezentat recenta sa monografie Ladea – lucrare care a necesitat peste cinci ani de studiu și tema: LADEA ȘI SCULPTURA ROMÂNIEI SECOLULUI XX.
Moderatoare au fost doamnele dr. Doina Mândru și dr. Mihaela Varga.
-
Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” în parteneriat cu Clubul România – UNESCO a organizat în cinstea Zilei Culturii Naționale evenimentul „15 ianuarie – Ziua nașterii lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale”.
Tema a fost moderată și susținută de actrița Doina Ghițescu (care a recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu) și invitații săi: profesoarele Felicia Popescu (chitară și voce) și Claudia Bota (a recitat din poeziile sale dedicate lui Eminescu).
Invitat special a fost domnul general (r) dr. Mircea Chelaru.
Manifestarea a fost completată de un alt invitat al doamnei Doina Ghițescu - cunoscutul muzician Nicu Șandru, care prin flautul său a dat un farmec aparte întâlnirii.
-
La Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, joi 21 decembrie 2017, ora 14,00 a avut loc vernisajul expoziției intitulată sugestiv „Colind de Crăciun”.
Lucrările de pictură și desen ale elevilor de la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, Școala Gimnazială nr. 56 și Școala Gimnazială „Sf. Silvestru” au încântat privirile participanților.
Vernisajul a fost însoțit de un concert de colinde susținut de un grup de elevi dirijat de doamna profesoară |Nicoleta Mancaș.
Coordonatoare și moderatoare au fost doamnele profesoare Mihaela Dumitru Trancă și Elena Botaș.
-
Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 17,00, la
Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”
s-au întrunit membrii Clubului România – UNESCO.
Doamna Sofia Șincan a susținut tema: „Mușatinii” – primul serial de teatru TV și istoria lui (I).
Moderator a fost doamna dr. Elena Preda – președinta Clubului România – UNESCO
-
Sub egida Institutului Cultural Român și a Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a început seria de concerte de cameră cu absolvenții Programului # ADMUSICAM # 1 PRELUDE organizate de doamna Irina Iacob, coordonatoare de programe la Institutul Cultural Român.
Au fost incluse lucrări de Bach, Beethoven, Mozart, Hoffmeister și alții.
Interpreți: Ioana Dobrovicescu – vioară, Alexandru Spânu – violă, Mihaela Marin – violoncel, Diana Elenescu – flaut.