Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

  • La sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, din str. Maria Rosetti, nr. 29, sector 2, miercuri, 3 mai 2017, orele 17,00 a avut loc întâlnirea Clubului România - UNESCO.
    În cadrul manifestării a conferențiat istoricul Nicolae Petrescu despre „Dunărea sacră și împărătească – tradiții și inspirații artistice”.
    Conferința a fost însoțită de imagini și fond muzical tematic.
    Cu această ocazie au fost prezentate volumele: Mihail Diaconescu „Icoane din trecut și de azi – Portrete, evocări, mărturii” și Aurel V. David „Națiunea în stare de veghe – note și comentarii sociologice la romanul Marii Uniri”, ambele apărute în anul 2017, la editura Magic Print.

    Vezi mai mult


  • La Muzeul de Artă „Vasile Grigore - pictor și colecționar”, marți, 25 aprilie 2017, orele 16,00 s-au întâlnit membrii Secției Critică a U.A.P. București. Temele dezbătute:
    - Ana Maria Negoiță „Artiști și galerii din Republica Africa de Sud.
    - Mihai Plămădeală „Activitatea desfășurată în colaborare cu I.C.R. - Beijing” (concerte, expoziție și conferințe).
    Moderatoare: doamnele Doina Mândru și Mihaela Varga.

    Vezi mai mult


  • Întâlnirea pe luna aprilie a membrilor Clubului România - UNESCO s-a desfășurat la sediul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Conferința susținută de istoricul Nicolae Petrescu - „Dunărea sacră și împărătească” a ajuns la partea a IV-a: Agenda diplomatică dintre cele două războaie mondiale”. Expunerea a fost însoțită de imagini istorice și muzică diversă având ca sursă de inspirație - Dunărea - numită de Napoleon „regele râurilor europene”.

    Vezi mai mult


  • Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” situat într-o „oază” de arhitectură neoromânească, pe str. Maria Rosetti nr. 29 a fost vizitat joi, 6 aprilie 2017, de un grup de studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – București, interesați de patrimoniul muzeului dar și de arhitectura clădirii interbelice care adăpostește muzeul, clădire proiectată de arhitectul Iulian Nămescu.

    Vezi mai mult


  • Miercuri, 29 martie 2017 elevi din clasele V –VIII de la Școala Gimnazială Tudor Arghezi – București au vizitat pentru prima oară muzeul nostru, în cadrul programului Școala altfel.
    Plăcut impresionați de obiectele expuse și - au manifestat dorința de a reveni în cadrul unui parteneriat de colaborare.
    Această vizită s-a desfășurat sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Mihaela Dumitru Trancă și Florica Moțoc.

    Vezi mai mult


  • Ședința Secției de critică U.A.P. – Filiala București, marți 28 martie 2017, orele 16, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”

    Teme prezentate:
    - Dezbatere – Bienalele de la Veneția – participări românești
    - Expozițiile: - „Grafica românească în context internațional”
    - „Raw Inttimacy: Connor Tingley & Peter Savic”
    - „Gheorghe Fikl”
    - Prezentarea lucrării „Monahismul Ortodox Românesc – Istorie, Contribuții și Repertorizare”, vol. II apărut în Editura Basilica (2016) precum și Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” cu care a fost onorat Victor Simion pentru „apărarea și slujirea dreptei credințe, în promovarea artei, culturii creștine și spiritualității românești”.

    Vezi mai mult


  • Marți, 14 martie 2017, între orele 9,00 și 12,00 la Muzeul de artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” a avut loc vizita elevilor claselor I A și I D, de la Școala Centrală – București, când aceștia s-au întâlnit pentru prima dată cu patrimoniul cultural adăpostit de muzeul nostru. Coordonatoare ale acestei activități au fost inimoasele doamne învățătoare Tatiana Diaconu și Cristina Tudor.
    Prin intermediul exponatelor micii vizitatori s-au inițiat în istoria artei românești și a tradițiilor specifice poporului nostru.
    Impresiile lor s-au concretizat în cadrul atelierului de pictură și desen, modele fiind obiectele (picturi, sculpturi, covoare, ceramică etc) care au lăsat o puternică amprentă asupra lor.

    Vezi mai mult


  • Ședința Secției de critică U.A.P. – Filiala București, marți 28 februarie, orele 16, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”

    Teme:
    Dem Demetrescu, muzeul imaginar pentru copii de la 3 la 93 de ani - a prezentat Adrian Buga coordonatorul proiectului

    Expoziția Icônes de l’art moderne. La collection Chtchoukine, la Fondation Louis-Vuitton, Paris - de data aceasta prezentată de doamna Adriana Crainic Botez, critic și istoric de artă
    Moderatori: Doina Mandru și Mihaela Varga

    Vezi mai mult


  • În după amiaza zilei de 8 februarie 2017, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” s-au întâlnit membrele Clubului România - UNESCO. Tema prezentată de doamna dr. Mihaela Varga s-a referit la participarea naţională la cea de-a VIII-a ediţie a simpozionului „Artă şi Civilizaţie în Spaţiile Monahale Româneşti” (Istanbul, 2016) şi la Congresul European al Cluburilor UNESCO (Minsk, noiembrie 2016).

    Vezi mai mult


  • Marţi 31 ianuarie 2017, la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc prima întrunire a Secţiei critică U.A.P. – Filiala Bucureşti pe anul 2017. Moderator a fost doamna Doina Mândru, preşedinta filialei.
    A fost prezentată expoziţia temporară „Artă pentru popor? ” organizată de Muzeul Naţional de Artă al României şi alte expoziţii aflate pe simezele galeriilor de artă în anul 2016.
    Doamna Mihaela Varga, vicepreşedinta filialei a prezentat mişcarea organizaţiei non guvernamentale UNESCO în România şi în Europa.

    Vezi mai mult