Luni - Vineri 10:30 - 16:30; Sâmbată – Duminică Pe bază de programare la tel

Evenimente


Pagini 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44


  • Duminică 29 mai 2016 la sediul Muzeului de Artă ,,Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” au fost premiaţi copiii câştigători ai concursului Treasure Hunt organizat în cadrul programului desfăşurat cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor ediţia 2016.

    Vezi mai mult


  • Vizitând Muzeul de Artă “Vasile Grigore - pictor si colecționar”, înveți să descoperi o insulă artistică, o oază de lumină , într-o lume în viteză .
    Curiozitatea, bucuria descoperirii locului unui detaliu într-o lucrare sau emoția deschiderii urnei și a declarării câstigătorilor, au fost provocările care au generat anumite stări si sentimente, prin care au trecut micii concurenți la “Treasure Hunt 2016”. Acest concurs a atras un mare număr de vizitatori din rândul celor ‘foarte tineri’.
    Iubitorii de muzică clasică au putut să se delecteze cu o selecție din colecția de discuri din patrimoniul muzeului.
    Materialele publicitare precum “Ghidul Audio Gratuit”, “Roll up”, afișele, harta evenimentului “Noaptea Europeana a Muzeelor” au fost oferite de “Rețeaua Națională a Muzeelor din România”, precum și programele promovate de muzeu au adus un plus de vizibilitate și interes pentru muzeu.
    Ajutorul voluntarilor de la Liceul Teoretic C.A. Rosetti din București conduși de dna.profesor Monica Ancuța și supervizați de Senior Voluntar Eugenia Antonescu au ajutat la buna desfăsurare a evenimentului pe toată durata lui, pentru care le mulțumim.

    Vezi mai mult


  • Urare tuturor celor dragi, tuturor colegilor și celor care vor citi aceste rânduri. Vă trimit un remember de Paști din 1933 unde în pagina 3 sub semnătura V. R. (Vasile Rău) sunt descrise Sărbătorile Paștelor - Obiceiuri din Moldova. Să ne vedem sănătoși peste opt decenii.

    Vezi mai mult


  • Copiii de la Grădinița Șotron din București, sector 2, în cadrul programului Școala Altfel s-au întâlnit pentru prima dată cu patrimoniul Muzeului de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”. Însoțiți de cele patru educatoare copiii s-au bucurat de interesantele exponate din colecția Vasile Grigore.

    Vezi mai mult


  • Elevi de la Școala Gimnazială Tudor Arghezi București, coordonați de doamna profesoare de educație plastică Mihaela Dumitru Trancă au vizitat muzeul în cadrul programului Școala Altfel, vineri 22 aprilie 2016. Elevii au fost impresionați de diversitatea obiectelor din expunere și de explicațiile primite.

    Vezi mai mult


  • Foto reportaj sambata 23 aprilie 2016 la finalul proiectului Fatetele Hiperconectivitatii derulat de asociatia Many Colors la Muzeul de Arta Vasile Grigore - pictor s;i colectionar

    Vezi mai mult


  • Comunicat de presă
    Final de proiect
    Faţetele Hiperconectivităţii/The Facets of Hyperconnectivity și
    Lansare de catalog

    Sâmbătă, 23 aprilie 2016, orele 17:00-19:00, la Muzeul „Vasile Grigore” din București va avea loc finisajul proiectului cultural Faţetele Hiperconectivităţii/The Facets of Hyperconnectivity (2015-2016). Asociația Culturală Many Colors are plăcerea de a vă invita să participați la lansarea catalogului de artă vizuală, cât și la vizionarea filmului making-off realizate în cadrul proiectului mai sus menționat.
    Manifestarea actuală a presupus, asemenea celor anterioare, Human Evolution/Involution (2012) și Temporal Perceptions (2013), dincolo de cele trei expoziții tematice prezentate în catalog, o serie de evenimente conexe: conferințe, performance și dans interactiv, workshop-uri, audiţii de muzică experimentală şi contemporană, acestea regăsindu-se pe o sumă de platforme online (www.fatetele–hiperconectivitatii.ro).

    Noul proiect expoziţional Many Colors, găzduit de Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Institutul Cultural Român din Berlin şi Galeria Galateea din București, va fi prezentat în cadrul conferinţei de presă organizate la Muzeul „Vasile Grigore”. Cu această ocazie, cei prezenţi vor afla nu doar cine sunt artiştii participanţi, majoritatea fiind binecunoscuţi pe scena artelor vizuale din România, ci şi ceea ce au lucrat în relaţie cu tema lansată. De asemenea, cursanții atelierului de ceramică sunt invitați să-și ridice lucrările.

    Intrarea este liberă.

    Proiectul “Faţetele Hiperconectivităţii/ The Facets of Hyperconnectivity” este o iniţiativă finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul Programulului PA17/RO13 Promovarea diversităţii ȋn cultură și artă ȋn cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro).

    Parteneri media: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Radio România Cultural, Modernisim, Agenția de Carte, Deco și Eco, ArtLine, ArtClue, Vernisaje, Ceașca de Cultură.

    Adresa: Muzeul Vasile Grigore - Pictor și Colecționar, Strada Maria Rosetti, nr. 29, sector 2, București, România.
    Persoană de contact: Simona Antoniu - 0728805889

    Vezi mai mult


  • Școala altfel a debutat la Muzeul de artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” cu o surpriză. După vizitarea muzeului, elevii de la Liceul teoretic C. A. Rosetti s-au întâlnit cu tânăra Andreea Vasile - povestitor și autoare pe blogul andreeavasile.ro. În stilul ei, aceasta a explicat utilitatea mediului online și felul în care a reușit să folosească internetul pentru a-și construi brandul personal. Datorită lui a lucrat în presa scrisă, televiziune și, în cele din urmă, și-a făcut propriul business.
    Adrian Munteanu - voluntar a prezentat beneficiile activităților de voluntariat prin intermediul diferitelor ONG-uri sau instituții: ajutorarea unor oameni, ocrotirea naturii și a mediului ambiant, dezvoltarea personalității, relaționarea cu ceilalți și nu în ultimul rând posibilitățile de distracție.

    Vezi mai mult


  • Miercuri 6 aprilie 2016, orele 17,00 la Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar” a avut loc întâlnirea Clubului România – UNESCO.
    Doamna Camelia Stănescu Ursuleanu membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi cunoscut om de radio a prezentat conţinutului site-ului pe care Asociaţiile „Prietenii lui Panait Istrati”, române şi franceze l-au dedicat personalităţii şi operei acestui peregrin european numit de critici un „romancier experimental”.

    Vezi mai mult